V královských prostorách zámku Loučeň se během podzimu vystřídalo šest dam s velkým D, které fotografka Petra Ficová zachytila ve zcela nezvyklých pózách. Hana Heřmánková v rafinovaných šatech ometá prachovkou z černého peří starožitný obraz, Libuše Šmuclerová v pouzdrových šatech s odhalenými zády starodávnou žehličkou vyhlazuje historické noviny, Liběna Rochová se se zasněným pohledem posadila do okna a do rukou vzala pletení... Všechny dámy byly dokonalé nalíčené, učesané a oblečené v luxusních modelech.

"Bylo to neuvěřitelné. Během focení jsem se potkala se svou bývalou spolužačkou z gymnázia Petrou Buzkovou," řekla Blesku Heřmánková, která si tak zavzpomínala i na školní léta na pražském gymnáziu.

Charitativní kalendář Osobnosti dětem od křtu 15. prosince 2011 vydělal půl milionu korun. Šek s pohádkovou částkou dámy v úterý předaly zakladateli projektu Sluneční paprsek MUDr. Pavlu Bočkovi.

"Ty peníze půjdou na pomoc dětem po onkologickém onemocnění, aby se mohly zapojit do zpět do života, a na ozdravné pobyty," sdělila Hana Heřmánková.

Fotogalerie
21 fotografií