Oldřich Nový

Zita Kabátová
Autor: Archiv Blesku

Oldřich Nový byl jako ředitel divadla, ve kterém Zita Kabátová hrála, velice přísný a uplatňoval bez výjimky systém pokut. Jednou se sám na jevišti odboural smíchem a po představení si sám pokutu napařil. Co se jeho vztahu k ženám týče, traduje se, že byl věrný. „Když ovšem vyjel na zájezd, tak mu nohy občas ulítly za nějakou pěknou sukní,“ říká Kabátová. Jednou sváděl i ji.

Otomora Korbelář

Zita Kabátová
Autor: Archiv Blesku

Herec Otomar Korbelář jednou při hostině v divadle Kabátovou líbal a ji pak pálil celý obličej i ramena. „Zpanikařila jsem a utíkala do šatny, kde jsem se umývala vodou,“ vzpomíná Kabátová, která myslela, že se něčím nakazila. Poté na Korbelářově stole uviděla sklenici od feferonek. Ty jedl, aby z něj manželka necítila alkohol.

Jan Pivec

Zita Kabátová
Autor: Archiv Blesku

Focení tohoto snímku si Zita Kabátová vybavuje ještě dnes: „Fotograf chtěl pořád, abychom měli obličeje u sebe a já jsem říkala Pivcovi, nevyvrtni mi krk, protože on byl dost vysoký. S ním se dělalo dobře, akorát nebyl čas vídat se po natáčení.“

Vlasta Burian

Zita Kabátová
Autor: Archiv Blesku

Vlasta Burian Zitě Kabátové řekl, že by stála za hřích. Takovou pochvalu od krále komiků si mladá herečka velice považovala. „On byl báječný člověk. Byl velice spontánní, když chtěl udělat stojku, tak ji udělal. Nikdy nelhal a co řekl, tak to platilo,“ vzpomíná Kabátová.

Zdeněk Štěpánek

Autor: 

Film Její hřích se natáčel v ateliéru, kde byla ukrutná zima. Jednou štáb natáčel scénu, kdy má být Kabátová polonahá v posteli a u ní stojí Štěpánek. Když režisér křikl stop, vylezla Kabátová zpod peřiny navlečená jako na severní točnu se zimními botami. Štěpánek se usmál a povídá: „Zito, takhle byste mě nesvedla.“

Theodor Pištěk

Zita Kabátová
Autor: Archiv Blesku

Theodor Pištěk byl skvělý režisér. „Posadil nás do salonu, nainstaloval kolem dokola koleje, nasednul, s kamerou objel celý salon a měl na jeden zátah všechno natočené,“ vzpomíná Kabátová.