Landovský přijal miniroli v právě natáčeném snímku Bastardi 3 a produkce se o nemocného herce stará jako o světovou superstar. Den před natáčením přijeli pro něho domů do Kytína dodávkou, produkční Michal Milbauer mu osobně sbalil saky paky, inzulin, léky na ředění krve, hřeben, holení, kartáček na zuby a pomohl mu nasednout do vozu.

"Lanďák" při tom samozřejmě breptal a protestoval: „Mám já tohle všechno vůbec zapotřebí?“ Aby nikoho nepřekvapil, tak cestoval jako vždy neumytý, neučesaný, v teplákách, oblíbené flanelové kostkované košili a s hůlčičkou.

„Točíme v Náchodě a pan Landovský musí být už v půl osmé ráno na place. Chtěli jsme jistotu, že dorazí a že bude naprosto střízlivý,“ vysvětlil Milbauer, proč Landovského ubytovali den před natáčením v hotelu. Proto, aby byl herec skutečně O. K., udělali ale ještě jedno opatření. Jako asistenta mu najali zdravotního bratra, který měl dbát na to, aby se Landovský navečeřel, dal si maximálně dvojku červeného, především suchého bez cukru, šel včas spát a ráno se posílil snídaní.

„Skutečně jsme nechtěli nechat nic náhodě. Víme, že je pan Landovský nemocný a navíc nezmar,“ míní Milbauer. „Můžou se ze mě pos…, že jo? Jen ať se ale staraj, když mě chtěj,“ má radost Landovský z maximální péče.

Za jeden jediný natáčecí den má hezkých 20 tisíc korun, a navíc za mlčení! Prohodí totiž pouze čtyři slova a jinak bude na plátně němý. Hraje dědečka, jehož partnerkou je Nina Divíšková, filmová babička.

Přestože herec špatně chodí, má těžkou cukrovku a denně si píchá inzulin, a tudíž se rozhodl, že s herectvím skončil, vzal teď zpátečku. Potřebuje peníze. „Musím z něčeho žít přece. Všechno, co jsem měl, jsem dal rodině,“ řekl na vysvětlenou Landovský, který si naposledy zahrál v Odcházení Václava Havla.

Fotogalerie
9 fotografií