Dvanáct lidí muselo být tehdy hospitalizováno po konzumaci kuřecích stehýnek na bylinkách a másle, do kterých organizátor akce Doucek dal ještě s dalším kolegou marihuanu. Šlo prý o žert.

„Oba muži byli trestním příkazem uznáni vinnými z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy,“ uvedl místopředseda pardubického soudu Jan Šlosar. Ortel ještě není pravomocný. „Pokud obžalovaní podají odpor, bude nařízené hlavní líčení,“ dodal Šlosar.

Nedjřív dělal mrtvého brouka

Doucek se k trestu nechtěl vyjadřovat, takže zatím není jasné, zda ho přijme, či nikoliv. „Nebudu to komentovat, něco vysvětlovat, a ani se v tomto okamžiku nebudu omlouvat. Nemyslím, že by se taková věc měla propírat v médiích,“ řekl herec.

Účastníci srazu divadelníků a studentů JAMU brněnské konzervatoře měli po večeři bolesti hlavy, halucinace, poruchy hybnosti a další potíže. Doucek se na to nejprve tvářil, jako by se ho to netýkalo. Přiznal se až později. Po domluvě s kolegou údajně připravili v úmyslu navodit dobrou náladu máslo s marihuanou, které pak předali nic netušící kuchařce v penzionu k upečení kuřecích stehýnek.

Fotogalerie
2 fotografie