Postup do čtvrtfináleDavisova poháru: To byla skutečně presto jízda. Když v pátek nachlazený Štěpánek udolal v pětisetovém dramatu Seppiho, bylo víceméně hotovo. Berdych si poté poradil s Bolellim a sobotní debl ukázal, že na olympiádě v Londýně mohou Tomáš s Radkem pomýšlet na medaili. Parádní výhru se slušelo pořádně oslavit.

„Na počest vítězství nad Itálií večeře mozzarella di bufala, prosciutto a červené víno. Jak jinak než italské,“ napsal na svoje facebookové stránky Tomáš Berdych.

Po večeři vyrazili šampioni do Stodolní ulice a v baru Dublin se pařilo do jedné do rána. „Bylo tam hodně hlučno,“ líčil Lukáš Rosol. Tenisté se podepisovali fanouškům, tančilo se, zpívalo a popíjelo bacardi. Včera už se klání jen z povinnosti dohrávalo – české vítězství podtrhl Rosol, který porazil Seppiho, deblista Čermák na závěr prohrál s Bolellim.

Čtvrtfinále Davis Cupu se letos hraje kvůli olympiádě už v dubnu. Češi doma přivítají Srbsko, které reprezentuje první hráč světa Djokovič. „Máme jim co vracet,“ vzpomenul Berdych na dva roky starou semifi nálovou porážku.

Fotogalerie
4 fotografie