Seriál na televizní obrazovky vtrhl na podzim v roce 2010 a dnes se již natáčí čtvrtá řada. Tvůrci vsadili nejenom na známá jména - Miroslav Etzler, Ladislav Potměšil, Alois Švehlík, Miluše Šplechtová, Tereza Kostková, Jan Dolanský, ale i na tzv. no name posbíraná z oblastních divadel nebo ze seriálových štěků. "Sledovanost a obliba u diváků stoupá díky příběhům, které jsou spletité a napínavé, a přitom hodně ze života," tvrdí režisér Jiří Adamec, který se v režisérském křesle střídá s Jaromírem Polišenským a Petrem Slavíkem. Samozřejmě nesmíme opomenout chytlavou titulní píseň, kterou nazpívala Lucie Bílá a Pepa Vojtek. Připomeňme si devět nej okamžiků - Etzlerova nevěra, exodus lékařů z Novy nebo alkoholové eskapády.

Etzlerovi milostné pletky s kolegyní

Miroslav Etzler se až moc vžil do své role. Mladou kolegyní Radkou Pavlovčinovou se nechal svézt nejen v seriálu, ale i ve skutečnosti. Nevěra praskla v únoru 2011 a krátce na to dostal herec od své životní partnerky Vilmy Cibulkové padáka. Etzler si hodně rychle uvědomil, že tudy jeho cesta domů nevede, milence dal po pár týdnech vale a s prosíkem se vrátil k manželce.

Etzler a Pavlovčinová
Autor: Reprofoto TV Prima

Nečekaná smrt Pavly Vitázkové

Po půl roce nečekaně opustila seriál hlavní hrdinka, představitelka Soni Maškové Pavla Vitázková. Scenáristé chtěli příběh trochu oživit, a tak Pavlu nechali zemřít při autonehodě.

Postlerová se v 47 letech svékla do prádla

Simona Postlerové alias Pacina se v jedné scéně objevila v sexy spodním prádle. V krajkách a podvazcích vypadala neskutečně rajcovně. I na prahu padesátky může být žena sexy.

Simona se ukázala v sexy prádle
Autor: TV Prima

Hvězda Ordinace Terezy Kostkové našla cestu domů

Po smrti Pavly Vitázkové se hlavní hrdinkou stala oblíbená herečka Tereza Kostková. A jak tvůrci slibovali, pořádně zamíchala dějem.

Šplechtová zhubla 20 kilo

Kila herečka nabrala během natáčení seriálu, ve kterém ztvárnila ctižádostivou a nebojácnou mjr. Mílu Jírovou. A nepřibrala sama. S nadváhou se začali potýkat i její herečtí kolegové. Ručička váhy stoupala i u Miroslava Etzlera, Aloise Švehlíka a dalších. Problém nastal, když se nemohli vejít do kostýmů. Miluška vsadila na výživového poradce a zatočila s dvaceti kily.

Tajná svatba doktora Vencla

Blonďák Ladislav Hampl alias doktor Vencl se 5. července tajně oženil. Jeho vyvolenou se stala přítelkyně Maja, za svědka mu šla jeho sestra také herečka Eliška.

Ladislav Hampl se oženil s přítelkyní Majou
Autor: archiv L. Hampla

Nečekané zemětřesení mezi hlavními hrdiny

Před koncem roku 2011 tvůrci pořádně zamíchali obsazením. Padáka dostala Kristýna Leichtová, Martin Písařík, Miluše Šplechtová, Jan Dolanský nebo Klára Jandová. V nových rolích se už objevuje Linda Rybová, Carmen Mayerová nebo Igor Bareš.

Alois Švehlík: Bouračka s 1,35 promile v krvi!

Loni před Vánocemi kousek od své chaty na Domažlicku Švehlík boural. Vyjel ze zatáčky a napasoval to do stromu. Důvod? Byl opilý! Policisté herci naměřili 1,35 promile v krvi. Začátkem února 2012 mu soud sebral řidičský průkaz na dva roky a udělil podmínku na rok a půl.

Největší fešák? Pavel Řezníček!

Konečně se v seriálu objeví sexy chlap, a tím je Pavel Řezníček, známý ze seriálu Letiště. Ne, že by v Cestách doposud nebyli pěkní muži, ale Pavel má v sobě cosi divokého a nespoutaného.

Pavel Řezníček
Autor: archiv FTV Prima

Fotogalerie
19 fotografií