Dana Morávková: Hrad z lásky

Své první láskou ověnčené vyznání prožila Dana Morávková (40) ještě ve školce. Byly jí čtyři roky a pamatuje si ho dodnes. „Jmenoval se Pepa Larva, na to nikdy nezapomenu. Shodou okolností jsem totiž jako malá tančila v baletu Ferda Mravenec larvu. Takový to vajíčko, co z něj koukají jen ručičky a nožičky,“ vzpomíná. „Pepa byl hrozně chytrý, protože mi říkal, že mi koupí hrad a auto Chrysler.“ Nekoupil, láska skončila ve školce. Jiná vyznání dostávala od svého manžela, hudebníka Petra Maláska (47). „Slovně to moc neděláme, vyznáváme si s Petrem lásku tím, že si umíme udělat hezké večery nebo třeba dovolenou.“ Tím největším vyznáním byl pro herečku tajný výlet do Itálie na operu Aida. Manžel ji prostě bez řečí »unesl«. „Nejvíce jsem ocenila to, že všechno dokázal utajit a zprodukovat.“ A že muzikanti vyznávají lásku hudbou, dokázal i Petr Malásek. „Tvrdí, že pro mě napsal celý muzikál na ledě – Popelku,“ usmívá se herečka. V něm si i zahrála, a to roli Královny.

Herec Lumír Olšovský: Nenávist trvá asi dodnes

„Vůbec první vyznání byla recese, taková zkouška, jak se moje oblíbená spolužačka bude tvářit, až jí řeknu, že jsem do ní už léta zamilovaný. Byla dojatá a šťastná - až do chvíle, než zjistila, že jsem žertoval. Pak mě nenáviděla a myslím, že to trvá dodnes.“ vzpomíná Lumír Olšovský (38).

Ke druhému vyznání si půjčil básničky. Po bezmála ročním svádění si řekl o první políbení - a dostal místo něj psa.

Po krátkém celibátu se na ulici jedné kolegyně herečky zeptal, jestli se k ní může nastěhovat, že by spolu mohli žít. „Vyrazilo jí to dech, ale souhlasila. Byl to ovšem omyl. Pak jsem potkal svoji budoucí ženu Kateřinu a při prvním setkání se jí pokusil vyznat slovy: Proč jsi tak hezká? Vyznělo to asi ironicky, tak odpověděla: A proč ty jsi tak hnusnej?“

Následovalo devítileté období šťastného vztahu, pak se ale na scéně objevil muž - současný přítel Pavel (28). „Svému prvnímu a zároveň i současnému partnerovi jsem lásku už nevyznával. Jenom jsem říkal, co si myslím a co mě právě napadalo. On mně taky. A tak je to pořád, a pořád je to krásné..."

Herec Václav Vydra: Karafiáty pro tatínka

První ženou,které Václav Vydra (56) vyznával lásku, byla jeho maminka, herečka Dana Medřická (†62). „S maminkou jsme se drželi za ruce a já jsem jí v pěti letech najednou začal tu ruku tisknout. Ptala se mě: „Proč mi mačkáš tu ruku? Odpověděl jsem: Proto, že tě mám rád…“ Vydrželo jim to dlouho. „Nadosmrti,“ přiznává Václav Vydra klidným hlasem.

Když se pak snažil vyznat lásku své nynější ženě, herečce Janě Bouškové (57), vzal si na pomoc karafiáty. „Každý večer jsem jí dával za okno kytku. A pak jsem zjistil, že jsem karafiáty celou dobu dával na okno jejího tatínka,“ vypráví se smíchem a dodává, že lezl do prvního patra po lešení. O tom, že tajným ctitelem je právě Vydra, se Jana Boušková dozvěděla až po několika měsících, kdy se jí herec přiznal. „Jednou jsme se potkali v tramvaji, kam jsem »náhodou« přistoupil. Došla řeč i na karafiáty a tehdy mi Jana řekla, že mě má ráda, ale jen jako kamaráda.“ Tím láska na několik let skončila. Po deseti letech se oba opět sešli. A z kamarádství vznikl krásný a pevný vztah.“

Jak poznáte, že je to láska

3 roky: On - Rozdupe vzteky bábovičku, kterou udělala s jiným, a praští JI kyblíčkem přes hlavu. Ona - Vytáhne z pusy ocucaný bonbon a tu dobrotu nabídne JEMU.

5 let: On - Hodí JÍ za krk žábu, tahá JI za copy, a přitom mu puká srdce. Ona - Má žábu za krkem, a přitom je nejšťastnější na světě.

15 let: On - Tvrdí, že JEJÍ rovnátka jsou nejvíce sexy věc na světě. Ona - Tváří se, že ty JEHO obrovské beďary vůbec neexistují.

20 let: On - Místo na ligové finále oblíbeného fotbalového klubu s NÍ jde na romantický film. Ona - Absolvuje s NÍM 30kilometrovou túru po horách, ačkoliv to nesnáší, a ještě se u toho blaženě usmívá.

30 let: On - Odchází od maminky a odhodlá se k žádosti o JEJÍ ruku. Ona - Chtěla by se vdávat, ale připustí život s NÍM na hromádce.

40 let: On - Přesvědčivě předstírá, že ONA umí vařit líp než jeho matka. Ona - Ze všech sil se snaží nebýt jako svoje matka.

50 let: On - Tvrdí, že na NÍ miluje každé kilo navíc. Ona - Když usne po obědě na gauči, přikryje HO, aby nenastydl.

60 let: On - Tajně bere Viagru. Ona - Dělá, že to neví.

90 let: On - Vzpomene si na JEJÍ pravé křestní jméno. Ona - Vytáhne z pusy ocucaný bonbon a tu dobrotu nabídne JEMU.

Fotogalerie
4 fotografie