Z vadné endoprotézy, která má podstatně menší životnost, než lékaři slibovali, se navíc mohou uvolňovat těžké kovy. Ty poškozují játra a další orgány. Firma, která implantát vyráběla, už všechny dostupné náhrady stáhla. Pacienty, kteří je mají voperované, čekají reoperace. Sice plně hrazené, ale promarněný čas pacientům již nikdo nikdy nevrátí.

„Dozvěděli jsme se, že Honzova endoprotéza se musí vyměnit už po šesti letech. Dělali mu ji v roce 2008, takže se pomalu může chystat na sál,“ zlobí se Pilarová. „Přitom nám slibovali, že bude mít klid aspoň patnáct let,“ dodala zpěvačka. Manžel je její velkou oporou. Představa, že bude opět několik měsíců po rehabilitačních ústavech, Pilarovou skutečně rozčiluje.

Ve stejném roce jako Kolomazník podstoupil úplnou náhradu kyčelního kloubu také moderátor Zbyněk Merunka (62). Má strach, co ho čeká. „Já jsem ještě vyrozumění od zdravotní pojišťovny nedostal. Pořád doufám, že se mě to netýká. Bylo by to hrozné, vždyť jsem byl půl roku o francouzských holích vyřazený z normálního života,“ postěžoval si Merunka.

Fotogalerie
5 fotografií