Munzar sice poděkoval, ale pomoc odmítl těmito slovy: „Manželka je v naprostém pořádku. Žádné léky nepotřebuje. Co nevidět bude zase hrát v divadle.“ Šokující sdělení poté, co Munzar minulý týden Parkinsonovu chorobu své manželky potvrdil. Stejně tak i její herecká kolegyně Jiřina Jirásková. Ředitel Divadla na Vinohradech Jindřich Gregorini navíc přiznal, že kvůli nemoci Hlaváčové stáhl z repertoáru hru Famílie, kde má hlavní a nezastupitelnou roli.

Pilarová chtěla zprostředkovat herečce produkt, který vynalezla lékařka Nona Kuchina. Ta se chlubí, že za něj byla v roce 2002 dokonce navržena na Nobelovu cenu. „Je to všechno tak, ale promiňte, já se k tomu nechci vůbec vyjadřovat. Nerada bych, aby si někdo myslel, že se chci tímhle zviditelnit,“ řekla Blesku Pilarová.

Fotogalerie
7 fotografií

"Paní Hlaváčové by se ulevilo," tvrdí odborníci o pomoci Pillarové

Když se Eva Pilarová (72) rozhodovala, zda pomoci Janě Hlaváčové (73), která trpí Parkinsonovou chorobou, radila se s odborníky. Především s Evou Cihelníkovou, od které má léčivý produkt, jenž Hlaváčové nabízela. „Paní Hlaváčové by ten lék opravdu pomohl. Je z Mrtvého moře a obsahuje archibakterie, které zklidňují nervový systém a navozují rovnováhu v těle, což je u parkinsona zvlášť potřebné,“ řekla Cihelníková.

Podle ní produkt nemoc Hlaváčové sice nevyléčí, ale rozhodně by ji dokázal postavit na nohy, neboť v těle narovnává poškozené buňky. „Pan Munzar to odmítl, vím to. Na to má právo každý. Je to ale škoda, protože úspěch produktu je zaručený a už 18 let se jím pomáhá po celém světě pacientům s roztroušenými sklerózami, parkinsonem i při onkologických onemocněních,“ řekla Cihelníková.

„Doplňkům stravy nebo bylinkám, které parkinsonikům aspoň trochu v nemoci uleví, se nebrání ani lékaři,“ řekla Blesku zdravotní sestra Květa Kánská ze společnosti Parkinson. „Pokud tyto přípravky zlepší spánek nebo částečně zmírní bolesti kloubů, tak je to jen dobře. Nemocní je mohou s klidem brát, jen nesmí doufat v jejich léčebný účinek.“