Bývalá veleúspěšná tenistka s českými kořeny Martina Navrátilová se svou lesbickou orientací netají. Přiznala se k ní už před třiceti lety.

Na galavečer při příležitosti předávání prestižních sportovních cen Laureus proto neváhala vyrazit i se svou přítelkyní, bývalou ruskou modelkou Julií Lemig. A představila jí i britskému premiérovi Davidu Cameronovi, který se ceremoniálu účastnil také.

Prominentní pár na červeném koberci doslova zářil a rozdával úsměvy na všechny strany.

Ruská přítelkyně s temnou minulostí

Julia Lemig však za sebou má ponurou minulost. Výhra v soutěži Miss Sovětského svazu ještě patří mezi ty pozitivní položky.

Julia Lemig, bývalá ruská modelka a současná přítelkyně Martiny Navrátilové, na fotkách z roku 1991
Autor: Profimedia.cz
Později se ale začalo spekulovat dokonce o jejím napojení na ruskou mafii! Její jméno bylo spojováno především s případem úmrtí vlivného francouzského bankéře Edouarda Sterna, který byl nalezen v roce 2005 mrtvý v jeho pařížském bytě v latexovém oblečku. Zatčena sice byla jeho vražedkyně Cecile, zároveň se však provalilo, že s ním měla Julie poměr a dokonce i chlapce Maximilliena, který však zemřel v pouhých pěti měsících v roce 2000. Prý za podivných okolností, které dokonce prošetřovala policie...

Julie se však nakonec vzchopila, temnou minulost hodila za hlavu a stala se úspěšnou podnikatelkou - má i vlastní lázně v Paříži a kosmetickou značku White Russia.

A pozitivně působí i vedle Martiny Navrátilové, která je její první známou lesbickou partnerkou. U Martiny však tohle neplatí.

Vystřídala zhrzenou milenku, která se s Navrátilovou soudila

Martina a Julie spolu žijí od roku 2010. Julie po boku Navrátilové vystřídala předchozí dlouholetou partnerku Toni Layton, kterou však bývalá světová tenistka vyhodila po rozporech z domu a vyplatila zhruba 63 miliony korun.

Layton se totiž s Navrátilovou soudila o majetek a vyhrožovala prozrazením pikantností ze života Navrátilové. Zhrzená milenka se pak nechala slyšet, že Martina zničila její život. Kvůli Martině totiž Toni opustila manžela. Navrátilová pak našla své štěstí jinde.

Fotogalerie
10 fotografií