„Máme v prodeji posledních padesát vstupenek v té nejlevnější kategorii,“ pochlubila se Blesku ředitelka plesu Zuzana Vinzens. 400 let od smrti Rudolfa II. inspirovalo organizátory k tomu, aby letošní ročník pojali v duchu života extravagantního císaře. Na hosty čeká raut ze středověkých receptů, který se skládá z těch nejlepších surovin.

„Naši šéfkuchaři na sestavování menu strávili několik dní a hosté se mohou těšit na autentické recepty převedené do moderní gastronomie,“ prozradila zástupkyně cateringové společnosti. Cena pohoštění, které je v ceně vstupenky, se podle odborníků pohybuje v řádu milionů korun. Na ples se chystá spousta známých osobností, mezi nimi třeba světová modelka Tereza Maxová.

Co se bude jíst

Vařený hovězí jazyk s hráškovým pyré a silným demi glas s majoránkou

Srnčí medailonky se šípkovou omáčkou

Smažené šišky s kachními játry

Co se bude pít

Speciální pivo – Plesový ležák

Vybraná italská a moravská vína a destiláty

Ceny vstupenek na osobu

II. balkon bez místenky -  2000,-

I. balkon s místenkou  - 3000,-

Místo u stolu na jevišti - 5000,-

Lóže v přízemí - 6000,-

Lóže v II. Pořadí v přízemí - 7000,-

VIP stůl pro 6 osob - 60 000,-

VIP stůl pro 6 osob v II. Pořadí - 80 000,-