V sobotu 11. ledna se konal jubilejní 20. ročník dobročinného Plesu v opeře, kterého se v prostorách Slovenského národního divadla (SND) každoročně účastní nejvlivnější osobnosti slovenské kultury, sportu, vědy, umění či módy.

Jedna z nejvýznamnějších akcí roku, která každoročně otevírá plesovou sezónu na Slovensku, měla jedno stěžejní téma: A tím byla láska. Mnohé dámy proto sáhly po červených šatech - například moderátorka plesu, herečka Emília Vášáryová (77), nebo krásná modelka Alexandra Gachulincová (29).

Všechny známé tváře se zde ale neobjevily. Chyběla zde jedna z dávných stálic Plesu v opeře, tedy zpěvačka Sisa Lelkes Sklovská (54) se svým manželem Jurajem (68). Ta totiž na jednom z předchozích ročníků události spáchala nezapomenutelný trapas. V roce 2015 se během vystoupení britského zpěváka Ricka Astleye (53) vrhla na jeviště, vytrhla mu mikrofon a k údivu nejenom zpěváka samotného, ale i všech diváků, začala zpívat místo něj.

Od té doby ji přestali organizátoři na tuto akci zvát a ona na to odpovídá po svém. Účastní se menších, lokálních plesů, z nich posílá provokativní pozdravy svým „slavnějším“ kolegům z umělecké branže. Minulý rok zpívala v ten samý termín v milionářské čtvrti ve Veľkej Lomnici.

Na pozvánku marně čekala i herečka Zdena Studenková (65) se svým partnerem, dirigentem Branislavem Kostkou (48). Okatá blondýnka, kterou si čeští diváci zamilovali jakožto Gábinu v komedii století S tebou mě baví svět, byla přitom moderátorkou 5. i 10. ročníku Plesu v opeře, kde zaujala svými epesními róbami.

Na fotkách z plesu není k vidění ani moderátorka Adela Vinczeová (39) s manželem Viktorem (28), ani porotkyně Talentu Diana Mórová (49), tedy dáma, která údajně zavinila rozpad manželství Jakuba Prachaře (36) a jeho ženy Agáty (34). Buď na plese tyhle hvězdy známé i v našich končinách vůbec nebyly, anebo se jim podařilo zdárně se vyhýbat oficiálním fotografům akce…

Na nejkrásnější šaty se ovšem můžete podívat do naší galerie.

VIDEO: Ples na Hradě: Prezident Miloš Zeman (75) si zatančil s první dámou Ivanou (54)

Video
Video se připravuje ...

Ples na Hradě: Zeman si zatančil s první dámou Ivanou. Lukáš Červený

Fotogalerie
72 fotografií