Velkolepá kometa s ještě velkolepějším 70 metrů vysokým obloukem je dílem architekta Rinalda Oliviera. A je jasným důkazem toho, že tento slavný tvůrce si potrpěl na bombastické vyznění svých děl. A ve Veroně se to tomuto tvůrci, který zemřel v roce 1998, podařilo dokonale. K Veroně měl Olivier celý život blízko. Je totiž autorem návrhů dekorací pro operní festivaly pořádané právě ve veronské aréně. Tady je mohou návštěvníci obdivovat i v době, kdy se tady divadlo nehraje. Muzeum zdejší arény je plné od rána do večera a právě Olivierova díla jsou jednou z jeho ozdob.

Pokud si budete připadat unaveni Veronou, není nic jednoduššího než se usadit do jedné z místních kavárniček. Jsou jich tu desítky a mnoho z nich před Vánocemi nabízí nejen speciální vánoční kávu, ale i úžasné zákusky, kterými je Verona proslulá.

A navíc - za každým rohem historického centra si můžete představovat, že zrovna tady se tajně scházeli nejslavnější milenci světa Romeo a Julie. Právě do Verony totiž Shakespeare děj svého slavného dramatu zasadil.

VE VERONĚ ZA 6 HODIN

Jedno z nejkrásnějších italských měst leží nedaleko mnohem známějších Benátek a je tak trochu v jejich stínu. Přesto určitě stojí za návštěvu. Tím spíš, že z Prahy je to sem zhruba 600 kilometrů a celá cesta vede po pohodlných dálnicích. I možností ubytování nabízí Verona dostatek. Hotel tu pořídíte od 20 eur za noc. Ideální pro vstup do památek je Turistická karta, která v zimní i letní sezóně stojí 25 eur.

Fotogalerie
2 fotografie