V noci ze středy na čtvrtek se moderátor rádia Frekvence 1 dostal do prekérní situace, kdy šlo přímo o život. Do studia, kde v noci baví taxikáře a lidi, kterí asi nemají nic jiného na práci, než ho poslouchat, mu zavolal muž, který vyhrožoval, že se zabije. S pomocí odborníků ho ale Pomeje přesvědčil, aby se svými problémy bojoval jako chlap.

„Jirko, včera jsem přišel o ženu, kterou jsem měl 31 let. Zahynula při dopravní nehodě. Nevím, co mám dělat. Chodím po bytě a mám u sebe devítku, asi si hlavou proženu kulkou.“ Na to Jiří odstartoval záchrannou akci.

Pomeje zachránil už druhý život

Pomeje nejprve posluchače vyzval, aby se mu na uvolněnou telefonní linku v rádiu ozval: „Prosím, volej. Všichni tě chceme povzbudit. Hlavně neudělej žádnou kravinu. Život je hnusnej a je to silný, ale tvoje žena by určitě nechtěla, abys udělal takovouhle věc. Musíš žít dál,“ začal ho přesvědčovat.

A s pomocí taxikářky, policie a odborníků z oboru psychologie se nakonec povedlo muže se sebevražedným úmyslem zachránit! „Jsem hrozně rád, že teď už je Jiří v péči odborníků. Jsem moc šťastnej,“ uzavřel celý případ Pomeje, kterému tím spadl kámen ze srdce.

Je to už druhý případ, kdy se empatickému moderátorovi povedlo odvrátit sebevraždu posluchače. Poprvé se jednalo dokonce o vůbec první vysílání Jiřího Pomeje v rádiu Frekvence 1 a příběh muže, kterého opustila partnerka i s dítětem.

Fotogalerie
6 fotografií