„Podle mých informací už byla podána obžaloba, ale nyní nevím, v jakém je to stadiu,“ řekl Blesku Miroslav Houra, exekutor, který v případu figuruje jako svědek.

Podle informací Blesku Jirešová nemusí od soudu odejít s ničím menším než podmínkou, a pokud bude i nadále nerespektovat soudní příkaz, skončí bez milosti za mřížemi. Při podmíněném trestu by potom stačilo i jedno porušení příkazu, a herečka by mohla skončit na tři roky ve vězení.

Případ expartnerů Jirešové a Höppnera se vleče už od narození Sofie, tedy dlouhých šest let.

K exekuci dítěte sáhl soud v březnu letošního roku. Jirešová opakovaně nerespektovala nařízení střídavé péče o dítě, a proto muselo dojít k zabavení malé Sofie. Vleklé spory už nebavily otce holčičky Ondřeje Höppnera, a tak po několika incidentech podal v lednu na Jirešovou trestní oznámení. Výstrahy od soudu ale herečku nedonutily příkaz dodržovat a dceru odevzdávat v určených cyklech. Ještě v únoru ale policie vše pouze prošetřovala. „Zahájili jsme úkony pro podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Do této chvíle jsme ještě nesdělili obvinění,“ řekla tehdy Blesku policejní mluvčí Eva Kropáčová. Situace se ale v průběhu roku změnila a na Okresním soudu pro Prahu 10 je už připravena obžaloba. „Já jsem byl pouze 15. srpna podat vysvětlení,“ vysvětlil Blesku exekutor Houra. „Náš poslední exekuční zásah proběhl 9. května. Od té doby vše probíhá tak, jak má,“ dodal.

Přesto se ale soudu Jirešová už nevyhne. „Nebudu k tomu nic říkat, hrozí mi za to milionové pokuty,“ řekla Jirešová Blesku. Za nerespektování soudního rozhodnutí jí hrozí až tři roky za mřížemi. Celou situaci nekomentuje ani bývalý hereččin partner a otec malé Sofie Ondřej Höppner. „K případu se nechci a nebudu vyjadřovat,“ řekl Blesku. Jirešová, která před nedávnem ustála nevěru svého manžela Viktora Dyka, tak bude muset vyřešit další velký problém.

Fotogalerie
2 fotografie