Proč není kam geniálního textaře pochovat? „Pavel to nikdy nechtěl řešit. A když už jsme si sedli, že si o tom konečně vážně popovídáme, mávnul nad tím vždycky rukou a řekl: To ještě počká. To teď přece není důležité! Teď se musí žít!“ svěřila se Marie. Být pohřben s příbuznými, to prý Vrba rázně odmítal. „Jeho matka rodinný hrob zrušila, že prý by se o něj Pavel nestaral, se svými příbuznými se Pavel vůbec nestýkal a s mojí rodinnou by byl pochován zase velmi nerad,“ vysvětlila Marie.

Vyšehrad je volba

Nakonec to vyřešil právě Janda. „Pavel patří na Vyšehrad,“ řekl Marii, když ji v den Pavlovy smrti navštívil. A Marie si vzpomněla. „Petr má pravdu. Vlastně si vzpomínám, že Pavel jednou utrousil, že by se mu líbil Vyšehrad,“ řekla Marie. Jak ale pro Vrbu narychlo získat místo na proslulém hřbitově, kde leží ti nejslavnější umělci?

Jak se Blesk dozvěděl, Janda se rozhodl spojit s Petrem Kratochvílem, expřítelem Lucie Bílé, který jako zázrakem zařídil snad ze dne na den hrob na Vyšehradě pro Waldemara Matušku. „To by bylo krásné, kdyby se Vyšehrad povedl,“ netají Vrbová a podporu, aby Vrba spočinul na tom nejdůstojnějším místě, má ve všech zpěvácích, kteří Vrbu nazývali básníkem, jenž jim vidí do duše.

Poslední rozloučení by zatím textařova manželka nerada pro širokou veřejnost. Ale ještě není rozhodnutá. O samotný akt se stará vydavatelská firma Supraphon. A zatím se dohodli, že poslední sbohem s Vrbou budou doprovázet hity skupiny Olympic i písně Karla Gotta z připravovaného alba Sentiment, pro které Vrba psal vůbec svoje poslední texty. Zazní i hlas Lucie Bílé, Jitky Zelenkové a samozřejmě Leška Semelky a dalších rockerů, pro které Vrba psal.

Fotogalerie
14 fotografií