O tom, že se rozhodla skončit, řekla Tereza Brodská producentovi seriálu tento týden. „Je to noblesní člověk, tak to vzal docela dobře,“ svěřila Blesku. Tvůrci se tak o jejím rozhodnutí dozvěděli dřív než vedení televize. „To jste to zjistili rychle,“ byla zaskočená herečka. Ta už měla seriálové fabriky, kdy musela být na place téměř denně v šest ráno, dost. Navíc nemohla přijímat žádné jiné větší pracovní nabídky. „Chci prožívat život také nějaké jiné postavy, než je Bára Jordánová. Nechtěla jsem s ní skončit ve slepé uličce,“ dodala.

O tom, že ze seriálu odejde, přemýšlela Tereza Brodská už hodně dlouho. „Jsem konzervativní typ. Změny u mě tak často nepřicházejí, tedy když nejsou násilné. To, zda odejít z Ulice, jsem zvažovala celý rok,“ svěřila Blesku Tereza Brodská

Vydrží do konce smlouvy

Herečka chce mít víc času na jiné projekty, v nichž jí stálé angažmá v seriálu, který funguje jako fabrika s píchačkami v šest ráno, bránilo. Už z toho byla unavená. „Vždyť jsem byla v Ulici od první klapky. Celých šest let. A to je na jednu postavu hodně dlouhá doba. Nechtěla jsem, aby se můj vztah k Báře Jordánové dostal do slepé uličky,“ míní Brodská. „Potřebuji se nadechnout. Chci žít životy a cítit emoce ještě dalších postav, s touhle jsem byla opravdu moc dlouho,“ dodává.

Fotogalerie
2 fotografie

To, že chce ze seriálu odejít, oznámila tento týden. „Pan producent Michal Reitler je velmi noblesní člověk a měl pro mě pochopení. Vzhledem k okolnostem se dá říci, že to vzal dobře,“ prozradila Brodská. „Tým Ulice vyšel Tereze Brodské vstříc už dříve, tento přístup dodržíme i teď. Dveře jí necháváme rozhodně otevřené,“ upřesnila mluvčí TV Nova Michaela Fričová.

„V Ulici ještě zůstanu do doby, než mi vyprší smlouva, a diváci mě tak ještě nějakou dobu uvidí, protože je tam jistá dojížděcí doba,“ upřesnila. To, jakým způsobem Bára Jordánová skončí, zatím netuší. „Nechám se překvapit od scenáristek,“ krčí rameny.

To, že by odchod ze seriálu zapříčinil nějaký konflikt anebo touha být víc s rodinou, popírá. „Synovi už je čtrnáct, oba s manželem fungují skvěle. Opravdu jde jen o mne, o to, abych se v profesi posunula dál a zkusila něco nového,“ uzavřela Brodská. Herečka během natáčení Ulice stihla natočit jen dva filmy a seriál Dokonalý svět, který také vysílá TV Nova.