"Přála bych si umístit se v první desítce, ale jak dopadnu, to ví jen ten nahoře," prohlásila před odletem Jitka, která dva měsíce před odletem tvrdě pilovala svou postavu. Tréninkový plán a jídelníček jí sestavil její přítel, profesionální trenér Mirek Cipra.

"Denně jsem chodili běhat nebo cvičili v posilovně. Zaměřil jsem se hlavně na problémová místa - hýždě, stehna a břicho. Jitku cvičení tak chytlo, že sama od sebe třeba běhala po schodech nebo dělala sedy-lehy," říká Cipra, který za svou přítelkyní do Las Vegas přiletí týden před finále. To proběhne 23. srpna v 8 hodin místního času.

Jitka překvapivě pokoj nesdílí se slovenskou vítězkou Miss Annou Amenovou, ale s Holanďankou. "Nemám s tím problém, s oběma si skvěle rozumím," tvrdí Válková.

V klání o nejkrásnější dívku planety je 80 dívek z nejrůznějších koutů světa.

Vítězky České Miss se v minulých třech ročnících Miss Universe umístily mezi nejlepšími patnácti. V roce 2007 se v Mexiku do užšího finále probojovala Lucie Hadašová, o rok později se totéž, tentokrát ve Vietnamu, podařilo Elišce Bučkové a loni na Bahamách excelovala Iveta Lutovská, která se umístila mezi deseti nejkrásnějšími dívkami světa.

Fotogalerie
6 fotografií