Soňa se právě vracela s kamarádkou (†18) domů po dvou dnech perné práce na akci pořádané společností FIAT. V zatáčce se ale jejich honda dostala do protisměru, kde ji smetl nákladní mercedes.

Zmařené životy

„Soňa byla moc milá a hodná holka. Vzor všech ctností. Jejím snem bylo stát se moderátorkou, chodila na různé kurzy,“ vyprávěla smutně Blesku její blízká kamarádka. Dívky zemřely jen 300 metrů od brány k Masarykově okruhu, kde ve čtvrtek pracovaly jako hostesky až do večera.

V mírné levotočivé zatáčce vyjely pravým kolem z nepochopitelných důvodů až za krajnici. Řidička zřejmě na poslední chvíli strhla volant a dostala se do protisměru. Přestože je tato silnice vedoucí do areálu automotodromu málo frekventovaná, vjela honda přímo pod kola nákladního mercedesu. Podle záchranářů zůstaly po prudkém nárazu zaklíněné ve voze. Spolujezdkyně byla na místě mrtvá, Soňu se záchranáři pokusili oživovat. „Ani po velkém úsilí se u mladé ženy nepodařilo obnovit životní funkce a i tato dívka následkům zranění podlehla,“ uvedl mluvčí záchranářů Radek Turin.

Fotogalerie
3 fotografie