„Kontrolují, jestli ještě žiju.A mají radost, že jo. A to zas potěší mě,“ přiznala Zita. Naposledy ji navštívila herečka Jiřina Bohdalová.Právě díky Zitě Kabátové se z Jiřiny Bohdalové stala herečka. „Se Zitou jsem poprvé stála před kamerou. Bylo mi 8 let a Zita byla můj vzor,“ přiznala Bohdalová a zavzpomínala s Kabátovou na film Madla zpívá Evropě. „Jiřinka byla už jako malá holčička živelná a dodnes jí to zůstalo. To je dobře,“ podotkla Zita.

Na pobyt v léčebně dlouhodobě nemocných (LDN) si nestěžuje, ale říká: „To víte, Alcron to není a chateaubriand mi tu také k obědu nedávají. Sestřičky jsou ale moc hodné.“ Kabátovou do léčebny pro dlouhodobě nemocné dostal zlomený krček.

„Nemohu chodit, proto jsem tady. V té noze to v tom mém pokročilém věku už nechce srůst. A to mě moc štve. Je hrozné válet se pořád na stejném fl eku,“ postěžovala si Zita s tím, že by tak moc ráda ještě hrála. „Já bych roli uhrála. Nádherně. Kdyby šlo jenom o to to tam odkecat. Ale dostaňte mě tam a zpátky. Umyjte a naličte,“ posteskla si Zita, která si naposledy zahrála ve snímku Hodinu nevíš. „Tam panu režisérovi stačilo, že otvírám pusu a sedím na nemocniční posteli. Tak to bylo fajn,“ upřesnila Zita.

Fotogalerie
2 fotografie