Doktoři jí odstranili tzv. halluxy – vbočené klouby. Kvůli operaci a rekonvalescenci odmítla řadu pracovních nabídek. Doma musela převážně ležet a nohy mít výš než hlavu, k přesunům po bytě jí sloužil invalidní vozík.

Lucie má na těle tajemné obrázky - hada a kříže.
Autor: Dana Kolářová

Ortopedický problém, který Vondráčková měla, je podle lékařů běžný zejména u tanečnic. Zpěvačka, které záleží na náročné choreografii u vlastních vystoupení a tančí i v muzikálech, před operací trpěla jako zvíře. Mimo jeviště bolestem ulevovala tím, že chodila pouze ve válenkách. „Zdraví je přednější než peníze,“ řekla si. Přišla mj. o hlavní roli ve slovenském hiphopovém muzikálu Příběh ulice. „Režisér ji oslovil jako první českou hvězdu, ale omluvila se,“ prozradila Blesku manažerka Markéta Křížková. Vondráčková musela odříct i řadu sólových vystoupení, za které si podle informací Blesku účtuje 40 až 80 tisíc korun.

 

Lucie má na těle tajemné obrázky - hada a kříže.
Autor: Dana Kolářová



Zpěvačka nyní rehabilituje. „Všechno jde podle plánu. Musím cvičit, což trochu bolí, ale to je fuk. Bude líp,“ vzkazuje svým fanouškům. Zkouší už i pracovat, zatím se ale věnuje pouze dabingu, který ji fyzicky nevyčerpává a na natáčení do studia ji vozí otec. Kdy se vrátí na scénu, zatím netuší.

„Lucka slibovala, že by se měla v říjnu vrátit na pódium v muzikálu Touha. Zuzana Kolářová, se kterou alternovala, bude rodit, další alternace Radka Fišarová zase nebude moct hrát ve dnech, kdy bude točit v České televizi pořad Duety,“ řekl Blesku mluvčí Divadla Kalich Jaroslav Panenka. „Na scénu se vrátím, až bude všechno stoprocentně v pořádku,“ sdělila Blesku Lucka Vondráčková.