„S alkoholem jsem před časem skončil. Moje tělo začalo mít problémy s jeho odbouráváním. Ale byly doby, kdy jsem velké pitky absolvoval i několikrát týdně,“ přiznal před časem Vondráček, který v současnosti patří mezi nejobsazovanější a nejoblíbenější moderátory v Česku.

Fotogalerie
1 fotografie

Ostatně své skvělé uvaděčské schopnosti předvedl i před pár dny na otevírací párty nového hotelu a golfového resortu Grund v Mladých Bukách v Krkonoších. Součástí párty byla i dražba dvou obrazů módní návrhářky Blanky Matragi.

Výtěžek z dražby šel na charitativní konto Slunečnice modelky Heleny Houdové. A jen díky Vondráčkovi se podařilo oba obrazy přítomným hostům prodat za sta tisícové částky.

Dražba se totiž z počátku vyvíjela velmi vlažně a zdálo se, že obrazy jen stěží překročí vyvolávací cenu. V ten moment ale Vondráček dokázal přítomné byznysmeny pořádně vyhecovat a rozpoutal mezi nimi dražební řež. Když už se v jednu chvíli zdálo, že cena obrazu výš nepůjde, dokonce se Petr do dražby sám zapojil.

„Za tuhle cenu si tedy obraz koupím já,“ řekl Vondráček a nabídl za umělecké dílo třicet tisíc korun. Nakonec se mu ale podařilo cenu ještě několikrát znásobit.

Po náročné aukci ale neodolal a ve společnosti missky Kateřiny Sokolové si dopřál navzdory své abstinenci skleničku vína. „Víno je přeci zdravé,“ s úsměvem vysvětlil Vondráček, proč pije tento alkohol.

Možná si dal skleničku i na uklidněnou. Moderátorova přítelkyně Tereza Janotková má totiž každým dnem porodit. „Víme, že to bude holka a jméno už máme také vybrané,“ přiznal Vondráček.