Moderátora bolest zcela ochromila, takže nemohl ve Snídani s Novou vůbec před kamery. Když chtěli vystresovaní kolegové pro Gondíka volat sanitku, Dalibor prosil, aby raději zavolali jeho sestru Adélu (35). Ta bratra rychle odvezla do nemocnice.

Situace byla dramatická, Dalibor Gondík nemohl už ani stát na nohou, kroutil se bolestmi v zádech a nakonec klečel v zoufalství na zemi. Vzhledem k tomu, že herec a moderátor trpí podle všeho epilepsií, všichni se obávali, že dostal záchvat.

"Pan Gondík se nám přiznal, že špatně spal a do Snídaně už jel s ukrutnými bolestmi," potvrdila Blesku tisková mluvčí Novy Michaela Fričová. Přímé vysílání ale Dalibor Gondík nechtěl v žádném případě propást. Vždyť šlo o upoutávku na jeho a Adélin nedělní pořad Ptáka Loskutáka.

Jakmile ale vstoupil do studia, záda se zablokovala úplně a bolest ho nemilosrdně srazila k zemi. Obětavá sestra Adéla byla na Barrandově během patnácti minut, naložila bratra do auta a uháněla do nemocnice.

Tam lékaři Gondíkovi diagnostikovali zablokovanou páteř. "Ruplo mu v zádech," snažila se situaci zlehčit Adéla, která ale byla předtím hodně vyděšená. Daliborovo trápení zmírnily až obstřiky a injekce proti bolesti. Daliborův kolaps si vyžádá delší léčení a pacient musí zůstat úplně v klidu.