Jana Doleželová si plní dívčí sen, odmalička chtěla tančit. Jenže! Na malém městě, kde vyrůstala, nebyly kroužky latinskoamerických tanců pro děti.

Fotogalerie
4 fotografie

"S výjimkou finále Miss ČR, kde jsem tančila flamenco, jsem byla až donedávna tancem netknutý laik. K hudbě mám ale blízko, deset let jsem hrála denně na klavír," usmívá se Jana, jejímž tanečním partnerem je Michal Necpál (21).

Ve StarDance III měli tanečníci předepsáno osmdesát hodin tréninků, které museli zvládnout před prvním televizním přenosem. "My máme za sebou asi sto deset hodin tréninků. Myslím, že všichni trénovali víc, než je povinnost. Mým přáním je, aby se divákům náš tanec líbil, abychom je pobavili - jde přece o zábavní pořad," prozrazuje modelka.

Kila šla sama dolů
Tréninky byly a budou tvrdé. Janin taneční partner Michal Necpál jí nic neodpustí. "Zpočátku jsme trénovali dvě hodiny denně, s blížícím se televizním přenosem jsme tréninky zintenzivnili, co do počtu i délky. Díky tomu jsem zhubla dvě kila," svěřuje se Jana. Je velmi štíhlá, a tak jsou chybějící dvě kila hodně znát. Ovšem s plným žaludkem se nedá trénovat, proto během dne doplňuje energii výživnými tyčinkami pro sportovce. A taneční partner začal na trénink nosit čokoládu, kterou společně mlsají v pauzách. A jaký tanec favorizuje Jana dnes? "Hodně se mi líbí smyslné tango. Ale tango je až ve třetím díle, tak doufám, že postoupíme a že ho budeme moci divákům předvést," doufá hnědooká kráska.

Může mluvit do šatů?
Součástí StarDance jsou neodmyslitelně i nádherné róby. Pro tanečníky je připravuje podle návrhů oděvní designérský tým švadlen, které mají se šitím tanečních oděvů praxi. Můžou tanečnice ovlivnit barvu, střih nebo délku sukní?

"Trošku do toho mluvit můžeme, ale opravdu jen trochu. Zrovna na rumbu jsem si přála, aby šaty byly úplně krátké, nakonec jsme zvolili střední díly delší, po straně kratší, čili kompromis," říká Jana Doleželová.

Půvabná misska ale nežije jen tancem. S přítelem Richardem pomýšlejí na svatbu a do tří let plánují miminko. Celkem plánují děti dvě, ideálně by si přáli holčičku a chlapce. Jana také pomaličku končí s modelingem a bude se věnovat vystudované farmacii. Za měsíc otevře v Praze svou vlastní lékárnu.

Jak zvládli tréninky další soutěžící?

Zpěvačka Iva Frühlingová (27): Jako kuřák sotva dýchám
"Výzva, abych šla do StarDance, pro mě byla překvapením, nikdy jsem nesportovala ani nechodila do tanečních, navíc jsem kuřák, takže s tou fyzičkou je to takové špatné. Předtím jsem tancovala jedině na pódiu, při koncertech. Tréninky jsou opravdu hodně fyzicky náročné, mám puchýře, bolí mě chodidla. A taneční partner Michal Kostovčík (25) mě straší, že brzy přijdou zvedačky a salta. Já ale říkám: Ještě počkej, možná, že vypadneme jako první."

 

Ivě to s Michalem Kostovčíkem moc sluší
Autor: Jindřich Starý, archiv České televize



Z Komentátor Jaromír Bosák (43): Bylo to krocení medvěda
"První trénink vypadal jako krocení medvěda. Musela to být slušná komedie. Ale moje taneční partnerka Eva Krejčířová (28) použila milosrdnou lež, že to není tak špatné a že to půjde. Byl jsem stoprocentní taneční laik, netancoval jsem ani na vlastní svatbě. Na to jsem měl kaskadéra, kamaráda, který provedl nevěstu i tchyni. V tanečních jsem nebyl, protože mi kolidovaly s tréninky fotbalu a basketu.

Jaromír Bosák se svou taneční partnerkou Evou Krejčíkovou
Autor: Jindřich Starý, archiv České televize

Herec David Suchařípa (43): Z tance jsem maturoval
"Chodil jsem jen do předtanečních, takže žádné velké zkušenosti se společenským tancem nemám. Na konzervatoři jsem z tance dokonce maturoval. Ovšem když jsem na prvním tréninku zjistil, o čem je cha-cha, mám pocit, že žádnou maturitu nemám. Moje taneční partnerka Albina Zaytseva (23) je geniální a jsem z ní nadšený, ať už se spolu dostaneme kamkoli, nebudeme si nic vyčítat."

"Albina Zaytseva je geniální," říká David Suchařípa
Autor: Jindřich Starý, archiv České televize