Tentokrát začal Talent na Primě už před osmou hodinu, navíc mu předcházely VIP zprávy s porotkyní Lucií Bílou a moderátorkou Ivanou Gottovou. Talent tak začal kolem osmé podle plánu. Když jste ale v tu chvíli přepli na Novu, mohli jste vidět ještě televizní noviny. Nova tak měla skluz se začátkem Talentmanie dobrých 20 minut! Byl to snad záměr, nebo se jen protáhlo zpravodajství?

Nova tak skončila s Talentmanií ve 22:10 a Talent skončil kolem desáté, ale má to jeden háček. Prima se svou show měla končit ve 21:20, ale tím, že po reklamě znovu zopakovala předvedené číslo soutěžícího, tak si tím nahnala náskok nejméně osmi minut a při čtyřech reklamách to dělá půl hodinu. Takto se snaží vyzrát na délku pořadu Talentmanie.

Prima ukazuje talenty, Nova se snaží o salvy smíchu...

Prima si pomalu ale jistě získává své diváky a to díky tomu, že lidem ukazuje opravdové talenty. Ti pak následně postupují i do dalších kol. Takže se brzy dočkáme bitvy mezi velmi nadanými uchazeči. Zatímco Nova vsází na vtipné kreatury a zoufalce, kteří se do soutěže přihlásili. Opravdové talenty na Nově by se daly spočítat na prstech jedné ruky. Navíc do dalších kol kromě elity postupuje i hvězdná pěchota. Ti kteří sice nic neumí, ale zato se ztrapní a pobaví tím celý národ...