Jedenácti novými díly bude opět provázet moderátorka Iva Kubelková, která je nejen průvodkyní lidských příběhů, ale často také rodinným poradcem či zpovědníkem. Stejné zůstávají i dvě dvojice designérů – Kamila Douděrová s Františkem Kobližkou a Andrea Hylmarová s Markem Povolným, které doplní nováčci Zuzana Schubertová a Petr Hodan.

V úvodním díle pořadu diváky čeká ohlédnutí za 7 proměnami z předchozí řady. Co vše se změnilo, jak jsou s odstupem času aktéři s provedenými změnami spokojeni a jak se jim daří? Na návratový díl navážou osudy dalších rodin, které sní o lepším bydlení. Nepůjde však jen o interiér, ale také o změnu zažitých stereotypů.

Diváci se seznámí se studentkou Andreou, která si přála splnit sen své mamince, s níž obývá malou garsonku, kde jim společnost dělají ještě dva velcí psi. Paní Olga zas potřebovala pomoct s proměnou bytu, ve kterém žije s dospívajícími vnoučaty, kterým obětovala život poté, co jim zemřeli rodiče.

Podívejte se na ukázku z návratového dílu

Video
Video se připravuje ...

Jak se staví sen: Nové příběhy o cestě za lepším domovem 

Mladá dívka Andrea by si přála novou koupelnu, aby mohla být alespoň trošku samostatná, a ulevila tak mamince, která o svou dceru po mozkové obrně obětavě pečuje. Usměvavá paní Vlaďka přišla kvůli vážné nemoci o pravou ruku a doma má nevyhovující kuchyň, na kterou jí už při rekonstrukci bytu nezbyly peníze. Bydlení invalidního důchodce Jiřího by si přála proměnit jeho maminka, která v rekonstrukci synovy garsonky vidí také šanci, jak mu znovu vlít život do žil, a sama na to finance nemá.

Pořad Jak se staví sen můžete sledovat od 5. února každé pondělí ve 21.35 na Primě.

Fotogalerie
8 fotografií