Mikroflanel – záchrana pro věčné zimomřivce

Už jste slyšeli o povlečení mikroflanel? Ano, nápadně se podobá svému mikroplyšovému předchůdci, od kterého se liší větší hebkostí i hřejivostí díky většímu počtu chloupků v látce. Pokud jste se s tímto typem povlečení nikdy nesetkali, pak si vzpomeňte na kožíšky svých plyšových hraček z dětství, právě takový povrch mikroflanel má. Kromě toho se tento druh lůžkovin vyrábí v poměrně širokém spektru designů, po vyprání rychle schne a nemusí se žehlit. Samozřejmě jej seženete také v podobě prodlouženého nebo francouzského povlečení.

Povlečení mikroflanel Tara Duo
Autor: Violet Moon

Hřejivá prostěradla

Přestože mnoho z nás považuje prostěradla za poměrně nepodstatnou věc, opak je pravdou. A právě v zimě vám udělají dobrou službu. Kromě toho, že je jejich úkolem především ochrana matrace a naše pohodlí, některé druhy dokáží zajistit i požadovanou hřejivost. A které to jsou? Dobrá volba jsou prostěradla mikroflanel a tradiční froté prostěradla, která jsou součástí většiny českých domácností. Froté je známé svými mimořádnými absorpčními schopnostmi a kromě toho také umí dobře zahřívat.

Prostěradlo mikrofanel Exclusive
Autor: Violet Moon

Bavlna a ostatní materiály

Bavlna je takový univerzální materiál. Díky svým termoregulačním vlastnostem umí v létě ochladit a v zimě zahřát. Povrch bavlny se dá různými způsoby upravit, a tak z ní vzniká mnoho druhů materiálů jako například luxusní damaškové či flanelové povlečení, které dobře izoluje teplo. Pozadu nezůstávají ani umělé materiály, které jsou na zimu jako dělané. Často jsou hojně zastoupené v podobě 3D povlečení, které oslní zajímavými trojrozměrnými motivy.

3D povlečení Kytice růží
Autor: Violet Moon

Kde nakoupit

Při výběru lůžkovin je vždy dobré se obrátit na skutečné odborníky. Ty na tržnicích či přeplněných supermarketech nenajdete. I když je nízká cena, kterou nabízejí, lákavá, dlouhou životnost ložního prádla vám nezaručí. Doporučujeme internetový obchod RodinneBaleni.cz, který se prodejem bytového textilu už nějaký ten pátek zabývá a jeho nabídka je opravdu široká. V případě, že byste potřebovali s výběrem zboží jakkoliv pomoci, na telefonu vás čeká proškolený a ochotný personál. Tak ať se vám nákup vydaří!