Paní Hanka opustila před několika lety městský byt a usadila se na venkově, kam za ní často jezdí na návštěvu synové s rodinami.

Prostor kuchyně s jídelním stolem a kamny je bez nadsázky srdcem rodinného domu. Majitelka zde nejen vaří, ale také ráda odpočívá. Ačkoli byla původní kuchyňská linka komfortní, paní Hanka si ji přála vyměnit za novou, která se bude více hodit k jejímu vesnickému stylu životu.

Nový díl Bydlet jako... vás přesvědčí, že vesnická kuchyně může být plná moderní techniky.
Autor: Česká televize / Mikuláš Křepelka

Podmínkou bylo, že bude splňovat parametry moderní kuchyně. Nezbytné bylo zvětšit místo na sezení u jídelního stolu tak, aby se k němu vešla bez potíží celá její rodina a využít prostor terasy s hezkým výhledem do okolní krajiny.

DŘÍVE
Původní kuchyně byla sice komfortní, ale zastaralá a místy opotřebovaná. Stylem se nehodila na vesnici. U jídelního stolu nebylo dost místa. Překážel starý čalouněný gauč i stolek s akváriem. Terasa byla zbytečně nevyužitá.

ŘEŠENÍ
Z kuchyně musí pryč stará linka, pohovka i akvárium. Na přání paní Hanky zůstal tmavý masivní nábytek, konkrétně komoda a skříň. Designérka se rozhodla ponechat stolek pod akváriem, lednici nechala zabudovat do linky. 

NYNÍ
Nová linka ve vesnickém stylu plně využívá prostor. Protože sahá až ke stropu, není třeba tolik uklízet. Dvířka horních skříněk zdobí matné mléčné sklo. Prim hrají oblíbené barvy paní Hanky: bílá a béžová, se kterými příjemně ladí bílé nádobí a pastelově zelené doplňky. Mezi spotřebiči nechybí chytrá trouba a indukční deska.

Původní stůl v místnosti zůstal, pouze se posunul do rohu, kde stával modrý gauč. Místo něj je zde nově prostorná lavice s úložným prostorem, kterou vyrobil na míru truhlář. Kromě sezení ji lze využít také k odpočinku. Jako stínidla lustrů slouží proutěné košíky. Změny se dočkala i terasa, na které je nově venkovní nábytek, který zve k posezení.

Video
Video se připravuje ...

Bydlet jako... Kuchyně pro venkovanku. Tradice, moderní spotřebiče a lavice pro celou rodinu! Česká televize

Seriál vzniká ve spolupráci České televize s časopisem Nové Proměny Bydlení. Druhý díl můžete vidět 22. září od 18:25 na ČT.

Podrobnosti najdete také v časopise Nové Proměny Bydlení nebo na Facebooku pořadu Bydlet jako.

Fotogalerie
26 fotografií