Investice do střechy je důležitá

Střecha je nedílnou součástí domu. Poskytuje mu ochranu před nepříznivým počasím a celkově dotváří jeho vzhled. Při jejím výběru a realizaci byste tak měli vše pečlivě zvážit a naplánovat do nejmenšího detailu, aby střecha sloužila co nejdéle. Chystáte-li se na renovaci střechy, pak je jaro ideálním obdobím pro její realizaci.

Zátěž pro obvodové stěny

Střešní krytiny jsou neustále vystaveny vysokým teplotním rozdílům, slunečnímu záření a dalším vnějším vlivům jako jsou nápory větru, krup, deště či sněhu. Nejen krytina, ale třeba i sněhová přikrývka, dosahuje značné hmotnosti, která zatěžuje nosnou konstrukci krovu a namáhá obvodové stěny stavby. Právě proto volí čím dál tím více lidí kvalitní a lehké střešní krytiny, které směle konkurují klasickým páleným a betonovým taškám.

Autor: SATJAM

Jakou krytinu zvolit?

Jiné požadavky budete mít na střechu garáže a jiné na vlastní dům. Výběr materiálů je v dnešní době opravdu široký – od plechových, přes keramické tašky až po asfaltové šindele. A právě obliba plechových střech v Čechách stále roste.  Doba jde dopředu a s ní i technologie, které se při výrobě ocelových a hliníkových krytin používají. Určitě byste měli vědět, že kvalitní a dobře namontovaná plechová střecha vydrží po celé generace a odolá i nepříznivým větrným podmínkám. Pokud tedy hledáte krytinu, která vypadá skvěle a zároveň vás finančně nezruinuje, pak je pro vás plechová střecha tou správnou volbou!

Autor: SATJAM

Hlavní výhody plechové střechy:

* nízká hmotnost (10x až 20x lehčí oproti betonovým a páleným taškám)
* příznivá cena
* moderní vzhled
* velký výběr barevných variant a povrchových úprav
* odolnost proti nepříznivým vlivům počasí
* rychlá realizace střechy

Vybírat střešní krytinu můžete hned podle několika kritérií. Ke správné volbě vás může vést vaše estetické cítění, cenový rozpočet, míra odolnosti krytiny či náročnost montáže střechy. Velmi univerzální použití, včetně moderního vzhledu, nabízejí bezpochyby plechové krytiny SATJAM, jejichž mnohanásobná plus přesvědčí nejednoho nerozhodného zákazníka.

Proč právě plechová střecha?

Plechové střechy v současné době patří mezi nejvyhledávanější řešení střešního pláště. Jejich největší výhodou je především jejich hmotnost. Hliníkové a ocelové střechy nezatěžují krovy, takže se hodí i do vyšších nadmořských výšek, kde přes zimu na střechách leží vysoké vrstvy sněhu. Dalším velkým plusem je i jejich rychlá a jednoduchá pokládka a nízká cena. Za krátkou dobu můžete mít zrekonstruovanou střechu kvalitní krytinou.

Autor: SATJAM

Na co dát při výběru střechy pozor?

Rozhodli jste se pro koupi kovových střešních krytin a potřebujete poradit s výběrem? Zaměřte se na tato kritéria:

* provedení jednotlivých ochranných vrstev
* garantovanou životnost
* renomovaný výrobce, který kvalitu dokládá i nadstandardní zárukou
*komplexnost nabídky prvků systémové střešní konstrukce (prvky pro krytí  hřebene, prvky pro bezpečný pohyb, atd.)

Stále hledáte kompromis mezi kvalitní a cenově dostupnou střechou? Už nemusíte! Více informací naleznete ZDE!