Zběsilou jízdu si natáčel čtenář, který se na bývalého šéfa republikové policie na pár minut 'zavěsil'. Šokován byl o to víc, když zjistil, kdo za volantem sedí...

Tomášek podle řidiče předjížděl v nepřehledných zatáčkách, vjížděl do protisměru takovou rychlostí, že vytěsňoval protijedoucí vozidla za krajnici vozovky. "Ano, svoji oktávku jsem 13. června skutečně řídil já," přiznal Blesku Tomášek. Proč porušoval předpisy? "Po cestě mě vysokou rychlostí dojelo vozidlo, přilepilo se na mne, řidič blikal světly, poté zpomalil, po chvíli mne zase velkou rychlostí dojel, několikrát i předjel a pak téměř zastavil. Nakonec mě velmi rychle předjel. Jednání řidiče bylo riskantní. Cítil jsem se ohrožen, snažil se mu uhýbat," tvrdil Tomášek.

Fotogalerie
1 fotografie

Muže, který ho při prohřešku natočil, prý dobře zná. "Vím, kdo mě natočil. S tím pánem vedeme v Sokolově dlouhodobě boj. Sám má máslo na hlavě a hledá způsoby, jak se policii pomstít," dodal.

Sokolovský policejní šéf Oldřich Tomášek byl do roku 1999 prezidentem Policie ČR. Není jediným 'vyvoleným', který byl při nepřípustně rychlé jízdě přistižen. Běžný řidič by za obdobný přestupek vyfasoval desetitisícovou pokutu a půlroční až roční zákaz řízení. Bez ohledu na to, jestli se cítil ohrožen nebo 'jen' zneužil svého postavení.

Podle neoficiálního zdroje se právě v těchto dnech projednává Tomáškovo povýšení na krajského ředitele policie. Bude na vyšším postu jezdit ještě rychleji...?