Scénář oběma hercům předepisuje lásku k mužům, pitvořit se ale nemusí. „Všichni mají pocit, že homosexuálové jsou hodně expresivní, ale my jsme necítili potřebu to někam hnát. Chtěli jsme spíš ukázat citlivost těch chlapů,“ vysvětloval představitel Kamila Petr Vaněk.

„Hrajeme to civilně, něco ve smyslu Zkrocené hory, čili tam nejde o nějaké vyhrocenosti, o kterých si lidé myslí, že patří do komedií tohoto typu,“ naznačil tak, že růžové boa mu v kostymérně nenavlékli.

Zatímco ve skutečnosti má rád ženy, roli homosexuála už si v minulosti zahrál hned dvakrát. Vůbec mu to ale nevadí. „Na tohle kašlu, každá z těch rolí je odlišná. Naopak u tohohle projektu mě těší, že se konečně ukazují chlapi, kteří se dokážou postarat o děti. A že jsou to gayové? Přijde mi to správné!“ pochválil i scénář seriálu, kde muži také chodí na mateřskou a exmanželé mají děti ve střídavé péči.

Herec podle svých slov podporuje i možnost, že by homosexuální páry mohli adoptovat dítě. „Proč mají být děti v dětských domovech, když jsou tyhle páry v pohodě? Proč by nemohli mít dítě. Mnohem důležitější je, že dítě dostane lásku a někam se posune v životě,“ dodal Vaněk.

Otcové Tomáš a Kamil

Partnerem je mu v Tátech na tahu Jakub Prachař alias Tomáš. Ten se po smrti své sestry ujme její dcerky Štěpánky. Má strach, že se s ním jeho přítel Kamil rozejde. Jenže nakonec na výchovu sám nezůstane. Z Kamila, Tomáše a Štěpánky se totiž stane rodina.

Eva Josefíková (28) a Štěpán Benoni (34) jako Nikola a Jakub Beranovi

Po provalené nevěře manžela, bývalého hokejisty Jakuba podala kadeřnice Nikola žádost o rozvod. Se třemi dětmi našla útočiště u jeho agenta Robina. Nevěrný manžel se ji teď snaží získat zpět a soudně se domáhá i opatrovnictví.

Jana Stryková (39) a Saša Rašilov (46) jako Alena a Marek Moravcovi

Marek se dobrovolně vzdal kariéry v reklamce a odešel na otcovskou dovolenou, aby jeho žena, doktorka Alena, mohla profesně růst. Ta má sice výčitky svědomí, že s rodinou tráví málo času, práci na chirurgii se ale nechce vzdát.

Aňa Geislerová (42) a Karel Dobrý (49) jako Gábina Sokolová a Lubor Knopp

Nedávno prodal úspěšnou stavební firmu a plánoval, jak si s partnerkou užijí dlouhý předčasný důchod. Jenže Gábina nastoupí do práce a Lubor se začíná starat o chod domácnosti a výchovu dcery.

VIDEO: Prachařův seriálový partner Vaněk: Trávím víc času se svou seriálovou dcerou a chci to otočit!

 

Video
Video se připravuje ...

Petra Vaněk: Trávím víc času se svou seriálovou dcerou a chci to otočit Adam Balažovič/bpž

Fotogalerie
25 fotografií