Teprve teď přichází (via Android Police) spekulace o tom, jak bude první model vypadat a je to pořádné překvapení. Palm nehodlá zapadnout do nekonečné řady velkých placek a s panelem o úhlopříčce 3,3" jde přímo proti trendu zvětšování displejů. Abychom to uvedli do perspektivy – i první iPhone měl s 3,5" větší obrazovku. Ve smartphonech je menší snad už jen Palm Pre z roku 2009 s úhlopříčkou 3,1" (a pár čínských kuriozit).

Telefon s kódovým názvem Pepito má LCD displej o rozlišení 720p a baterii o kapacitě 800 mAh, což je násobně méně, než mají smartphony konfekčních velikostí. Ani ve výkonu nechce novinka trhat rekordy, uvnitř pošlape procesor nižší řady Qualcomm Snapdragon 435 doplněný o 3 GB RAM a úložiště s kapacitou 32 GB. Operační systém je Android 8.1, tedy kupodivu ne odlehčený Android Go a poslední info, které máme, je o chybějícím 3,5mm jacku.

TIP: Jako Fénix z popela. První novodobé smartphony slavné značky Palm nabídne Verizon

Zajímavé zařízení, zajímavý pokus o comeback. Nechme se překvapit, na co bude nový Palm lákat, co bude jeho trumfem, až vyloží všechny karty na stůl, ale útok na tržní špičku to rozhodně nebude.

Fotogalerie
13 fotografií