Páteční program nabídne koncerty J.A.R., Horkýže Slíže či Vypsané Fixy, ale také hradních nováčků, jako je Marpo & Troublegang či kapela Škwor. V sobotu se mohou fanoušci letní hradní tour těšit na Tomáše Kluse, kapelu Divokej Bill, Mandrage, Rybičky 48 nebo Pražský výběr a nově na Lenny, Slzu nebo kapelu Jelen a další zpěváky a skupiny. Novinkou letošního ročníku festivalu je takzvaný VIP kemp PLUS nabízející hotelový komfort s předem postaveným stanem vybaveným pro přenocování.

V pátek se areál se dvěma stagemi na louce vedle hotelu Belária otevře v půl čtvrté odpoledne a od půl páté se představí lokální kapela Ajdontker, výherce facebookové talentové soutěže Zahraj si s kapelou na festivalu Hrady CZ. Do té se přihlásilo celkem sedmdesát kapel a do finále postoupilo pět nejúspěšnějších hudebních skupin v každém regionu, z nichž vzešla vždy jedna vítězná, která si zahraje na konkrétní zastávce festivalu v rámci oficiálního pátečního programu. Dále se návštěvníci mohou těšit na koncert Pipes and Pints nebo Ivana Mládka a Banjo Bandu. V devět hodin večer vypukne oblíbený páteční hradní karneval s vyhlášením nejlepších masek – ti, kdo přijdou ve vlastnoručně vyrobených maskách, mohou vyhrát spousty pěkných cen. V sobotu se areál otevře v deset hodin dopoledne a areál dále rozezní Plexis, Visací zámek nebo dívčí rocková kapela The Agony. Sobotní program dále nabídne koncerty Johny Machette, Hentai Corporation či The Atavists.

Festival Hrady CZ letos opět spolupracuje s Národním památkovým ústavem a nabídne tak v sobotu vstup zdarma na prohlídkové okruhy hradu Hradec nad Moravicí, kde si bude možné odpočinout od festivalového ruchu.

Fotogalerie
5 fotografií