Své vyjádření zveřejnil Arakain v neděli na sociální síti. Doslova v něm stojí: „Arakain se v rámci svého žánru pravděpodobně nepotká s dosahem působení firmy jediného muže. Přesto si my členové kapely uvědomujeme, že nás všechny ovlivňuje na každém kroku a v každém oboru našich činností. Proto nesouhlasíme se strategií vlády jednoho muže a státu jako jeho firmy. Chceme tímto vyjádřit podporu současného hnutí českých umělců vystupujícího proti politice premiéra Babiše. Věříme, že po 36 letech úspěšně kariéry Arakainu to nikdo nebude brát jako přihřívání polívčičky, nýbrž jako postoj a názor mužů zralého věku, životních zkušeností a snad i rozumu.

Pod příspěvkem, který mimo jiné sdílel i Tomáš Klus, se ihned strhla obrovská slovní přestřelka mezi fanoušky skupiny. Na jedné straně spousta pochvalných komentářů od lidí, kterým není současný premiér také po chuti, na druhé straně uražené reakce fanoušků, kteří do volebních uren vhodili lístek pro hnutí ANO. „Páni umělci... My, normální lidé, si chodíme poslechnout vaši muziku, chceme se pobavit, odreagovat ...mně osobně je úplně jedno, kdo jakou akci sponzoruje. A co se týká pana Babiše... On vyhrál volby. Volili ho obyčejní lidé, kteří mu věří,“ píše jedna z fanynek, zatímco některé další reakce jsou mnohem ostřejší a zavánějí až totalitní rétorikou: „Hlavní město světa se zase bouří! Je mi tady z toho evropského překladiště vážně na blití! Ta umělecká pakáž by už konečně měla něco pořádného udělat a za poloviční příjmy!“ píše další fanoušek.

A zatímco se v diskuzi mezi sebou fanoušky skupiny virtuálně téměř vraždí, objevují se naštěstí i vcelku umírněné reakce typu: „Některá paka zapomněla, že i umělci jsou normální lidi. Akorát že jsou známější a nevím, proč by nemohli říct svůj názor. O to více si jich vážím, protože na rozdíl ode mě mohou o mnohem více přijít.

Fotogalerie
17 fotografií