Pražský dopravní podnik chystá rozsáhlou rekonstrukci tramvajové trati, kvůli které nebude obsluhovaný úsek I. P. Pavlova – Muzeum – Želivského. Obousměrně se tu na celé prázdniny přeruší provoz.

Tramvajová linka číslo 5 směrem od Barrandova se zkrátí do zastávky Flora, dál bude pokračovat na Kotlářku jako linka číslo 16. Tramvaje číslo 11 směrem od Spořilova pojedou z I. P. Pavlova odklonem na náměstí Míru a do zastávky Čechovo náměstí, kde svou jízdu skončí.

Tramvaje číslo 15 směrem od Kotlářky se zkrátí do zastávky Flora, odkud dál pojedou jako spoj číslo 16 do konečné zastávky Sídliště Řepy. Linka číslo 16 směrem ze zastávek Sídliště Řepy a Kotlářka pojede na Floru, odkud bude pokračovat buď jako tramvaj číslo 5 na Barrandov, nebo jako tramvaj číslo 15 na Kotlářku. Tramvajové linky číslo 10 a 13 po dobu oprav nebudou jezdit vůbec.

Mapa plánované dvouměsíční výluky tramvají
Autor: DPP

Omezení se bude týkat také nočních tramvají číslo 91, 95 a 98. V denním provozu navíc vznikne dočasná linka číslo 36, která pojede po trase Ústřední dílny DP – Černokostelecká – Solidarita – Vozovna Strašnice – Želivského – Biskupcova – Palmovka – Nádraží Vysočany – Vysočanská – Kolbenova – Hloubětín – Lehovec. V nočním provozu bude po dobu rekonstrukce jezdit ještě linka číslo 90.

Rekonstrukce začíná v sobotu 30. června ve 4:30 hodin. Ukončení prací je v plánu v sobotu 1. září přibližně v 0:30 hodin. Veškeré detaily, které se tohoto omezení týkají, najdete na webu dopravního podniku.

V průběhu letní rekonstrukce se nepodaří trať opravit v celém uzavřeném úseku. Podle dopravního podniku proběhne modernizace trati mezi ulicemi Hradecká a Želivského. Na rozmezí ulic Sudoměřská a Škrétova se pracovníci vrátí mezi březnem a červencem příštího roku.