Za všechno může připravovaná speciální kniha Galateia o mořských bytostech ve spolupráci s módní návrhářkou Terezou Sabáčkovou, která protagonistům půjčila šaty. „Minimálně hodinu v kuse jsem byla v bazénu, kde se fotilo, a pod vodou jsem musela mít otevřené oči i pusu,“ zavzpomínala na focení v přítomnosti potápěčů, kteří byli na místě jako záchranáři.

„Pod hladinou se dalo vydržet zhruba dvacet vteřin, během kterých jsem pózovala, a pak jsem se musela pokaždé vynořit a nadechnout,“ přiznala herečka, pro kterou byla role královny podmořské říše nezapomenutelná. „Cítím se šťastná i trochu zmrzlá, je to náročný, je to zajímavý. Je to takový nepopsatelný. Je to krásný, ale už cítím, že zima se dostává do těla,“ přiznala po tom.

„Sešli jsme se v deset, odjížděla jsem ve tři hodiny odpoledne. Zdržovalo se to hlavně líčením, které bylo kvůli focení pod vodou náročnější,“ zavzpomínala Anička Slováčková, která stejně jako Klára Issová také oblékla šaty od Terezy Sabáčkové.

Čas mořských bohů a mořských panen v magickém prostředí pod hladinou odplynul jen v lidské mysli. Z průzračných karibských vod omývajících břeh ostrova Martinik tato stvoření nikdy zcela nevymizela. Když pak jeden z mořských bohů zachrání v divoké bouři topící se lidskou dívku, reakce na zakázaný čin na sebe nenechá dlouho čekat. Lidmi zapomenutí vládci hlubin se vrací a v jejich stínu i to, co mělo zůstat skryto.

Fotogalerie
16 fotografií