Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Záhadné zmizení holčičky po 36 letech ožívá: Policie má novou stopu!

Autor: lm - 
4. května 2018
09:23

Od zmizení tehdy dvouleté Katrice uplyne letos už 37 let, její zoufalí rodiče ale neztrácí naději, že se dozví, co se jejich dceři vlastně stalo. Holčička v roce 1981 zmizela z obchodního domu v Německu, policie se ale rozhodla opět rozjet pátrání.

Osudného dne, 28. listopadu 1981, byla Katrice spolu se svou maminkou Sharon na nákupu v obchodním centru nedaleko armádní základny v německém Paderbornu, kde sloužil její táta, britský voják. Holčička, která ten den slavila své druhé narozeniny, zmizela během „několika málo sekund“, kdy její maminka nedávala pozor. „Tím pro nás začala noční můra, ze které se ale nemůžete probrat,“ řekla zdrcená Sharon britskému listu The Sun.

Po pohřešované holčičce pátrala německé policie spolu s britskou vojenskou policií a armádními jednotkami. Zapojili se i dobrovolníci, všechna snaha byla ale marná. Po Katrice nebylo ani stopy a případ byl časem odložen. Policisté ho znovu otevřeli až v roce 2000 a zatkli bývalého vojáka. Posléze ho ale bez obvinění propustili a znovu vyšetřování odložili.

Šéfové Královské vojenské policie po letech přiznali, že se během počátečního vyšetřování udělalo mnoho chyb a rozhodli se, že holčičku začnou hledat znovu. Během následujících několika týdnů proto podniknou na břehu řeky Lippe, která Paderbornem protéká, rozsáhlé výkopové práce. Ze spisu totiž získali indicii, že právě tam by mohlo být ukryto její tělo. Nevylučují ale ani to, že by Sharonina dcera mohla být naživu a zveřejnili její dnešní pravděpodobnou podobiznu.

Rodina ztracené holčičky nové pátrání ocenila, ale zároveň z něho má trochu strach. „Zoufale si přejeme, aby Katrice našli, ale zároveň víme, že pokud něco najdou, pak to bude znamenat, že život mé dcery skončil obzvlášť odporným způsobem a my se s tím budeme muset naučit žít,“ vysvětlila matka. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání