Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Masakr rodiny na Ústecku: Chlubil se zavražděný milionovým dědictvím?

Video se připravuje ...
Autor: lm - 
25. dubna 2018
17:45

Vyprávěl, že dostane pohádkové dědictví, a to se mu mohlo stát osudným. Podle jedné z vyšetřovacích verzí mohla být motivem masakru v chatové oblasti na Ústecku vidina ukrytých peněz. Přepadení se ale následně zvrtlo a Miroslav B. manžele Marii (†45) a Aleše (†63) zavraždil. Nakonec si vzal život sám.

Neexistujících osm milionů korun. To mělo být motivem brutální vraždy páru na Ústecku. Dosud ale nebylo jasné, kde pachatelé přišli k informaci, že by v chatce mělo být tolik peněz. Deník MF Dnes uvedl, že podle jedné z vyšetřovacích verzí o závratné částce mohl mluvit sám zavražděný otec od rodiny.

„Údajně měl dluhy a věřitelům sliboval, že všechno vrátí, protože zdědí peníze,“ citoval deník jednoho z policistů. Pachatelé poté podle příbuzného jednoho z nich dostali tip, že jsou v chatce peníze. Zavražděný Aleš S. měl skutečně dědit, řízení ale v době činu teprve probíhalo a šlo o majetek v řádu statisíců, nikoliv milionů. Rodina jinak žila skromně, Aleš byl v důchodu a jeho manželka pracovala v domě pro seniory. Nic tedy nenasvědčovalo tomu, že by šlo o milionáře.

Miroslav B. spolu s komplicem Jaroslavem T. vtrhli na pozemek manželů 7. ledna v deset hodin večer. Oba byli maskovaní kuklami a Miroslav měl u sebe nelegálně drženou pistoli, kterou hned ve dveřích zastřelil psa. Rodiče i děti poté spoutali stahovacími plastovými páskami a přelepili jim ústa a oči. Když peníze nemohli najít, Miroslav B. poslal svého komplice domů jen se šesti stovkami s tím, že mu mu zbytek peněz přiveze zítra (za přepadení mu slíbil celkem půl milionu).

Co se v chatě dělo dál, není zatím jasné. Děti páru, dvě nezletilé dívky (9 a 13) a dospělý syn (20), byly zavřené v jiné místnosti a neslyšely ani výstřely. Miroslav B. Marii (†45) a Aleše (†63) popravil a následně znásilnil jejich dvě dcery. Poté vyšel před chatku, kde se sám zastřelil. Pomoc se podařilo přivolat až synovi, který se z pout vymanil a doběhl k sousedům.

Jaroslav T. je momentálně ve vazbě. Policisté ho obvinili ze zbavení osobní svobody a omezování domovní svobody. Že by se účastnil vražd, se neprokázalo.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání