Policisté si nechali v případu zpracovat znalecký posudek z oboru zdravotnictví, odvětví psychiatrie. „Bylo zjištěno, že muž nebyl schopen své jednání ovládat ani rozpoznat. Jeho pobyt na svobodě je nebezpečný a muž není pro nepříčetnost trestně odpovědný,“ uvedl policejní mluvčí Dana Ladmanová.

Na základě znaleckého posudku teď případ, kdy se jednalo o podezření ze spáchání zločinu násilí proti úřední osobě, odložili. „Podali jsme podnět k návrhu na vydání rozhodnutí o ochranném léčení muže,“ řekla Ladmanová.

Incident se odehrál 23. ledna odpoledne. Nemocný muž v bytě fyzicky napadl svoji matku. Té se podařilo utéct a zavolat pomoc. K bytovce ihned vyjeli policisté, na místo dorazili i hasiči a záchranáři.

Muž byl zavřený v bytě a na výzvy, aby otevřel, nijak nereagoval. „Bylo podezření, že může ublížit sám sobě, a proto za asistence hasičů byl byt otevřen,“ uvedla Ladmanová.

Muž nereagoval ani uvnitř bytu. Když ho policisté v jedné z místností našli, držel v ruce nůž. Vzápětí se je pokusil bodnout, mířil na tělo i na hlavu. Strážci zákona ho zpacifikovali. „Muž utrpěl zranění a byl převezen do nemocnice k ošetření,“ dodala Ladmanová. Ošetřující lékař následně rozhodl o jeho převozu do psychiatrické nemocnice.

VIDEO: Zmatená agresivní žena skončila na psychiatrii.

Video
Video se připravuje ...

Strážníci na Vinohradech zatkli pomatenou ženu, která se chovala agresivně. Skončila na psychiatrii. Městská policie hlavního města Prahy