Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Český řidič kamionu byl těžce zraněn na německé dálnici

Ilustrace
Ilustrace  (Autor: David Malík)
Autor: ČTK - 
27. února 2018
23:20

Při vážné nehodě na dálnici A8 nedaleko Berchtesgadenu na jihovýchodě Německa byl dnes kolem poledne velmi těžce zraněn 51letý český řidič nákladního vozu. Srazil ho osobní automobil, když vystoupil z kabiny, informoval místní server heimatzeitung.de.

Nehoda se stala ve směru na Mnichov, když 26letý řidič z bavorského Traunsteinu chtěl přejet z levého jízdního pruhu do pravého a zastavit, aby si očistil čelní sklo od soli, protože mu došla voda v ostřikovači.

Při manévru motorista zavadil o nákladní vůz, který se při následném úhybném manévru otřel o svodidla. Osobní vůz nakonec zůstal stát napříč v pravém jízdním pruhu před kamionem. V této fázi nehody nikdo nebyl zraněn. Když ale řidič nákladního vozu vystoupil a stál v levém jízdním pruhu, srazil ho jiné osobní auto, které řídil 48letý Maďar.

Čech utrpěl velmi těžká zranění a vrtulník ho přepravil na kliniku v Traunsteinu. Podle policie je mimo ohrožení života, ale ponese si trvalé následky. Kromě něj při nehodě nikdo zraněn nebyl. Dálnice byla ve směru na Mnichov několik hodin zcela uzavřena a kolona se táhla až k hraničnímu přechodu s Rakouskem Walserberg.

VIDEO: Část jízdy řidiče autobusu v Praze pod vlivem návykové látky.

Tajfun ( 28. února 2018 09:30 )

Chudák kolega kamionák, v 51letech bude mít trvalky a už práci nesežene a pomatený nepozorný Madar se bude vymlouvat na všechno možné aba nemusel platit a ve finále to odnese celá poškozená rodina

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání