Dlouhodobá rekonstrukce Negrelliho viaduktu v Praze je v plném proudu. V rámci této stavební činnosti budou muset řidiči počítat se čtyřdenním dopravním omezením v Karlíně v ulici Prvního pluku, kam budou dělníci snášet starý ocelový most. Silnice bude neprůjezdná od vjezdu do areálu ANF Florenc po křižovatku s ulicí Křižíkova.

Uzavírka ovlivní autobusové linky číslo 133, 135, 175, 207, 908 a 909. Hromadná doprava pojede odklonem přes Karlínské náměstí do Sokolovské ulice a zpět Křižíkovou a Vítkovou na svou původní trasu. Na objízdné trase vzniknou tři dočasné zastávky. V lokalitě se předpokládá částečné omezení parkování.

Zmiňovaná akce proběhne ve dnech 15. až 18. února, kdy se předpokládá snížená dopravní zátěž v souvislosti s právě probíhajícími jarními prázdninami v této lokalitě Prahy. „Rád bych řidiče požádal o zvážení objízdné trasy přes Rohanské nábřeží a magistrálu z důvodu umožnění volného průjezdu autobusů z Florence a integrovaného záchranného systému ve stísněných podmínkách současných komunikací v oblasti Karlína,“ uvedl koordinátor stavby Petr Šantavý.

Negrelliho viadukt začátkem ledna poškodil silný vítr:

Video
Video se připravuje ...

Vítr v Praze: Kusy protihlukové stěny na Českobrodské zasáhly jedoucí auto. Aktu.cz

Fotogalerie
4 fotografie