Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Svatbu zmařila mafiánská vražda! Martina měla prostřelenou hlavu, novinář Ján hrudník

Autor: ana - 
26. února 2018
14:08

Tělo Martiny K. (†27) bylo nalezené v neděli večer. Vrah ji zastřelil jednou kulkou do hlavy. Vedle ní ležel dlouholetý přítel, investigativní novinář Ján Kuciak (†27) s průstřelem hrudníku. Motivem vraždy byla podle policie právě jeho práce. Na to, že něco není v pořádku, upozornila matka zavražděné. Dcera jí od čtvrtka nezvedala telefon.

K tragédii, kterou mnozí přirovnávají k temným devadesátým létům, došlo v domě ve Veľkej Mači (okres Galanta). Mladý pár si ho pořídil teprve nedávno. Postupně se připravovali na založení rodiny. Žili spolu mnoho let a na jaře se chystali udělat nejzásadnější krok v jejich dosavadním vztahu. Ke svatbě, na kterou se oba těšili, už však nedojde.

Zhroucení rodiče

Matce Martiny se přes všechny snahy nepodařilo s dcerou od čtvrtka zkontaktovat. Celá situace jí přišla natolik podezřelá, že se pět minut po půl desáté v neděli večer obrátila na policii.

Hlídka dorazila na místo v půl jedenácté. Potvrdily se ty nejčernější myšlenky. Se střelnou ranou v hrudníku ležel na zemi mladý novinář, její dcera s děsivou ranou v hlavě ležela vedle něho. Policie brzy potvrdila, že nejpravděpodobnější verzí je Jánova investigativní práce. Martinu tak zřejmě vrah zastřelil jako nepohodlného svědka. "Asi na něco kápnul," děsí se návratu mafiánského období jeden z jeho kamarádů.

Na sociálních sítích se během dopoledne objevily stovky kondolencí. Lidé tomu nemohou uvěřit. "Vždy zůstane hrdinou. Neustoupil tváří v tvář zlu. To dnes už skoro nikdo nedokáže," vzpomíná na Jána Jiří N. na Facebooku. Informace o smrti novináře a jeho partnerky však neotřásla jen Slovenskem a Českem. Událost se zděšením sledují i evropská média. Rodiče mladého Jána i Martiny jsou zdrceni.

Zpravodajský server Aktuality.sk, pro který mladík pracoval, se připojil k pietě. Většina z kolegů se na stránkách novin shoduje, že za smrt mohl postoj, s jakým Jan ke kauzám přistupoval. "Chtěl za každou cenu znát pravdu," řekl jeden z diskutujících Michal Z. a dodal: "To se jemu i jeho drahé přítelkyni stalo osudným."

Vše o smrti novináře Jána Kuciaka čtěte zde >>>

Poslední článek Jána Kuciaka o propojení italské mafie a slovenské politky najdete zde >>>

marais ( 27. února 2018 09:26 )

Nedávno si pořídil dům ?

dotaz ( 26. února 2018 18:22 )

přečti si ten celý odkaz hafane Nábojnice u těl Deník Pravda tvrdí, že kolem mrtvých těl novináře a jeho přítelkyně byly naskládané nábojnice. „V prostředí vražd na objednávku to označuje varování, aby se už nikdo další ve sporné věci neangažoval,“ napsala Pravda.

tolko ( 26. února 2018 17:48 )

potřebuje se od vraha odpoutat pozornost, ficouni

hirenaa ( 26. února 2018 17:37 )

kdyby policie byla co k cemu, tak mu projede mobil a pocitac a vrahy ma hned, bohuzel se obavam, ze ne slovensku k tomu neni politicka vule(

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání