Osudnou bouračku kapely způsobil střet s tělem divočáka. „Nejsem řidič, řidičák jsem nikdy neměl, ale tohle byl podle mě průser policajtů, silničářů nebo majitele lesa, protože na dálnici leželo mrtvý velký prase - nebyla ohrazená žádným plotem, nikde nestála výstražná značka 'pozor na zvěř', prostě nic,“ vzpomínal v rozhovoru pro magazín Reportér baskytarista.

„Já seděl jako vždycky na místě spolujezdce, zrovna jsem otevíral lahváče, zvednu hlavu, zahlídnu na silnici toho kance a pak už, ty vole, strašlivá m*da. Pamatuju si ještě, že se auto roztočilo v hodinách, další m*du, jak jsme vlítli do velký dopravní značky, a pak nevím nic, byl jsem v šoku,“ popisuje, jak dramatické momenty vnímal. „Probral jsem se, netuším, za jak dlouho, protože jsem slyšel řidiče (a basáka kapely Apple Juice) Edu, jak volá, 'Olino, Olino!', na kamarádku, která jela na ten předvánoční třebíčskej koncert s náma.“

Kamarádce nijak pomoci nemohl, jelikož i on utrpěl vážná zranění. „Přestal jsem tomu věnovat pozornost ve chvíli, kdy jsem ucítil, že po mně něco teče - asi pivo, říkal jsem si. Chtěl jsem se utřít, jenomže to byla krev, no a navíc jsem pochopil, že mám holou, doslova skalpovanou levou půlku hlavy,“ šokuje Hošek s tím, že zpětně ví, že utrpěl do hlavy hned dva nárazy, přičemž jeden ostrý od lahve piva a druhý tupý, pravděpodobně od airbagu.

„Tehdy jsem jenom jakžtakž chápal, že mám rozpůlenou hlavu, a chtěl jsem se z auta dostat ven, což ale nešlo, museli mě vystříhat hasiči. Než přijeli, trvalo to dlouho, nebo mi to tak aspoň připadalo. Vůbec jsem se nemohl nadechnout, bolely mě plíce,“ vylíčil muzikant, který měl kromě děsivě pořezané hlavy navíc i naštípnutý hrudní koš, zlomené dva obratle a čtyři žebra, pravou lopatku a pravé zápěstí.

Byl také dost mimo, a tak se vůbec nebál, ale naopak pořádně vyděsil hasiče svou reakcí poté, co ho vystříhali z nabouraného vozu. „Řekl jsem v šoku: ‚Hele, já na vás počkám v hospodě,‘ a odcházel někam do lesa – oni mě chytli a odvedli do záchranky, kde jsem zkolaboval a probral se až na sále v Jihlavě, kde jsem slyšel anesteziologa říkat: ‚Ztrácíme ho, ztrácíme ho‘, a už jsem viděl i ty divný barvy v tunelu, ale potom jsem se vrátil zpátky do reality,“ vyprávěl v rozhovoru pro Reportér frontman skupiny Plexis, který má na děsivou nehodu stále památku v podobě obří jizvy na hlavě.

Při nehodě navíc zemřela jeho kamarádka Olga. „To byl hroznej šok. Dozvěděl jsem se to čtyřiadvacátýho večer, takovýho jsem měl ježíška. Než mi o její smrti lékaři řekli, napíchali mě spoustou opiátových oblbováků, abych nezačal vyvádět, což asi pomohlo – věděl jsem, co mi říkají, brečel jsem, ale zároveň jsem byl zblblej," dodal.

VIDEO: Podobný osud jako kapelu Plexis postihl i Mirai, jejichž bubeník přišel o manželku, když ji zabilo auto. Podívejte se na její netradiční pohřeb...

Video
Video se připravuje ...

Se zemřelou hudebnicí se smuteční hosté rozloučili vypuštěním balónků do nebe. Soňa Molatová

 

Fotogalerie
31 fotografií