Odhalit zlodějíčky se podařilo díky pozorné práci policistů z Bruntálu. „Řešili jsme krádež motocyklu a vyžádali si spisy s podobnou trestnou činností z několika krajů. Případy měly společné markanty,“ řekl vyšetřovatel Tomáš Domiter.

Zloději se k motorkám dostávali jednoduchým způsobem. „Přes inzerát si vyhlédli vhodný stroj. Buď se na motocykl jeli osobně podívat, nebo z fotografie dokázali zjistit přesné místo garáže. O pár týdnů později objekt vykradli,“ uvedl kriminalista. 

Část ukradených krosových motorek zloději prodali. „I k prodeji použili inzerci.  Majitelé odcizených strojů kontaktovali policii a pomohli nám k odhalení zlodějů. Ti se k činnosti doznali a jsou stíháni na svobodě,“ sdělil Domiter.

Policisté zajistili celkem osm motocyklů. „Čtyři byly připraveny na prodej. Čtyři veterány si jeden s pachatelů rozhodl ponechat ve své sbírce,“ pokračoval policista.

Některé z motocyklů zloději stihli prodat. „Samozřejmě se je snažíme dohledat. Zda budou vráceny původním majitelům nebo ne, je otázka pro soud,“ dodal elitní vyšetřovatel.