„Nakolik si ceníte mlčenlivost o dámě, se kterou chodíte za zády vaší paní?“ takovéhle SMS posílali oba vyděrači svému známému a chtěli po něm zaplatit za mlčení 1000 eur.

Psali i o tom, že si je najala jeho žena, ale když jim muž zaplatí, tak jí prý zjištěné informace nepředají. Vyhrožovali také, že pokud informace o mužově nevěře předají jeho ženě, povede to k rozvodu a následně k majetkovému vyrovnání.

Vydíraný muž vše ohlásil na policii. Případ skončil loni na podzim před Okresním soudem Plzeň-město. Hejhal se přiznal, tvrdil ale, že vše bral jen jako hru. Kocman vše popíral. Soud vyměřil Kocmanovi deset měsíců s dvouletou zkušební lhůtou a Hejhalovi roční trest se tříletou zkušební lhůtou, oběma pak ještě pokutu pět tisíc korun.

Krajský soud teď podmínky potvrdil. Hejhalovi ale původní trest snížil na stejný, jako má Kocman. Pokud nezaplatí pokutu pět tisíc korun, čeká je 30 dní ve vězení. Dozorce, který pravomocným verdiktem v uniformě končí, by tak mohl skončit na druhé straně mříží, než stál dosud.

VIDEO: Muž se stal obětí vyděračů.