Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Brutální vražda rodiny v chatové osadě: Kdo je J. T., který asistoval vrahovi?

Autor: dce - 
27. ledna 2018
05:00

Tři týdny od brutální vraždy dvou členů rodiny na Ústecku policie pomalu odkrývá detaily otřesného zločinu. Zdá se, že dvojice mužů šla do domku v chatové osadě pro peníze - konkrétně pro osm milionů korun. Jenže vše skončilo dvojnásobnou vraždou a sebevraždou. Kdo je přeživší pachatel, který z domu odešel, než se údajná loupež zvrhla?

Marie (†45) a Aleš (†63) S. byli zastřeleni ve vlastním domě v chatové osadě Střížovice. Do chaty vnikli v noci 7. ledna dva zakuklenci M. B. a J. T., oba rodiče i jejich tři děti svázali a zalepili jim ústa a oči. V ten moment jeden z pachatelů - J. T. - odešel. Druhý muž pak zastřelil oba rodiče a později i sebe.

Předtím ještě svému komplici strčil do ruky 600 korun, místo slíbeného půl milionu. J. T. se totiž celého přepadení zjevně zúčastnil jen kvůli penězům - o tom vypovídá i jeho minulost, kterou nastínil server Lidovky.cz.

J. T. žil s družkou a jejím synem v Chlumci, což je od chatové osady, kde došlo k vraždě, jen kousek. Právě na své rodinné vazby se odkazoval při rozhodování o vazbě. Tvrdil, že kvůli partnerce a dítěti by neutekl. soudce mu to ale nevěřil. "Obviněný nemá natolik hluboké vazby ke konkrétnímu místu nebo osobám, aby nevyplývala důvodná obava, že by mohl uprchnout, nebo se skrývat,“ uvedl soudce Josef Kopp.

J. T. je navíc podle Lidovek zkušený kriminálník - v trestním rejstříku má už šest záznamů, naposledy byl ale trestaný v roce 2003...

V posledních letech se mu ale nedařilo sehnat pořádnou práci - pět let byl  veden na úřadu práce a vydělával si pouze na brigádách, například jako přidavač zedníka, čímž si mohl vydělat i tisícovku denně. Jinak byl živ on i jeho družka ze sociálních dávek - dostávali měsíčně 12 až 13 tisíc. 

bizon_pepa ( 27. ledna 2018 14:42 )

Proč by ses ho bála? Za a) nepíší za co byl trestán a za b( už 15 let trestán nebyl.

filip.rozec ( 27. ledna 2018 09:53 )

Džej Tý

PremyslOtakar ( 27. ledna 2018 07:04 )

 iFender a ty budeš mít v hlavě plno sraček podle toho co píšeš,uvědom jsi,že nám tady vládli soudruzi Klaus a Zeman,to byli premieři svých vlád,Havel o ničem nerozhodoval,jsi jen totální blbec!

iFender ( 27. ledna 2018 06:47 )

Nevychrchlany chrchla ,vychlastanek,budizknicemu a politicky packal Havel je vinen!!!!!

majka60 ( 27. ledna 2018 06:21 )

V tomhle případě je škoda, že není zde zaveden trest smrti.Pokud by byl případ na 100%vyřešen, tak těhlech gaunerů by nebyla žádná škoda.Tolikrát trestaný,takového člověka bych se i bála.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání