Poté, co byl kvůli dluhům Rychtáře v exekuční dražbě vydražen jeho menšinový podíl ve vile Helenka, objevil se proti jeho vůli nový nájemník a začal boj kdo s koho. Vdovec po Bartošové se totiž i nadále považuje za vlastníka a nájemní smlouvu tak má za neplatnou. Prý mu totiž nedorazilo soudní rozhodnutí a navíc podle něj není platné.

Nejenže se tedy nemíní vystěhovat, ale všem »nezvaným hostům« brání ve vstupu na pozemek. „Josef Rychtář zamezuje vstup nejen mně, ale i dělníkům, kteří potřebují pracovat na budování kanceláří ve vile,“ uvedl pro Aha! nájemník říčanské vily, který si nepřál být jmenován.

Josef má ale pocit, že jedná oprávněně. „Někdo z okolí Dariny Nové vylomil zámek kladivem a majzlíkem. Proto jsem zavolal policii. Na pozemku máme auta a aby nikdo nic neodcizil, na doporučení policie jsem branku zajistil,“ vysvětloval s tím, že raději klíč od zámku na řetězu nikomu dalšímu nedal. Jenže tím pádem se dovnitř nemůže dostat ani jeho exmanželka Darina Nová (59).

Ta se sice před časem raději odstěhovala ke staršímu synovi, ovšem v domě si nechala část svého majetku. Dokonce i své prášky! „Ve vile má stále osobní věci, a dokonce i léky na srdce, tlak i antidepresiva, které jsou pro ni hodně důležité,“ potvrdil jednatel firmy a nájemník ve vile. Rychtář ostatně Darině nedávno poslal otevřený dopis, v němž nešetřil hrubými výrazy a přál jí mimo jiné i bolestivou smrt. Zřejmě mu tak na jejím zdravotním stavu moc nezáleží.

Nakonec prý musela skutečně zasáhnout policie, ovšem nedala za pravdu Josefovi, ale jí a novému nájemníkovi. „Rychtář si upravuje pravdu. Naopak byl policií vyzván, aby zanechal protiprávního jednání. A když na výzvu neeragoval, tak policie povolila paní Nové i jejímu nájemníkovi vstup i za cenu použití síly,“ vysvětlil nejmenovaný člověk z okolí Nové.

Kromě řetězu na brance před časem vdovec zajistil také dvířka uzávěru plynu, jelikož nechtěl dopustit, aby byl odpojený kvůli nedoplatku, který přešel na Novou, protože smlouvu s dodavatelem má ona.

VIDEO: Dva roky od sebevraždy Ivety Bartošové: Rychtář promluvil o jejích blízkých!

Video
Video se připravuje ...

Dva roky od sebevraždy Ivety Bartošové: Rychtář promluvil o jejích blízkých! Pavel Machan

 

Fotogalerie
52 fotografií