Rychtářova exmanželka Darina se může radovat. Nejenže soud rozhodl, že se z vily v Říčanech musí vystěhovat její nezdárný syn Jan, kromě toho o svůj podíl v nemovitosti přišel i její bývalý muž.

Jak jsme již informovali, kvůli dluhům na něj byla uvalena exekuce ve výši 345 802 Kč. Jelikož kvůli tomu putoval jeho podíl ve vile Helenka v hodnotě 1,2 milionu (pět čtyřiadvacetin nemovitosti) do dražby, hrozilo vdovci po Bartošové, že přijde o střechu nad hlavou. Snažil se tomu zabránit, jenže dražba na webu e-dražby.cz se nakonec v úterý přece jen s přestávkou konala.

Původně se měla odehrát v deset ráno, ale byla přerušena a pokračovala od 15.00 do 16.00 hodin. Vyvolávací cena podílu byla 800 tisíc korun a výsledná vydražená částka nebyla o moc vyšší, naopak se jednalo o minimální příhoz pět tisíc. Dohromady tak Rychtář za podíl získá 805 tisíc, z čehož necelých 350 tisíc poputuje na dluhy, výlohy exekutorům a dražby. Zrovna velká suma mu tak nezůstane a navíc si musí shánět nové bydlení.

VIDEO: Josef Rychtář se s exmanželkou Darinou soudil již dříve. Co na jednom ze stání řekl?

Video
Video se připravuje ...

Josef Rychtář u soudu s exmanželkou Darinou aktu.cz

Tomu se snažil předejít tím, že na sebe minulý pátek podal návrh na oddlužení. Jenže jeho návrh na oddlužení byl přímo v době dražby zamítnut. „Insolvenční návrh povinného se tak dle názoru zástupce soudního exekutora jeví jako účelový, motivovaný snahou povinného o oddálení provedení exekuce,“ znělo odůvodnění Krajského soudu v Praze.

Ve stejný den, kdy Rychtář přišel o podíl vily, rovněž skončil soudní spor, který se táhl déle než rok a půl. Syn Rychtáře Jan se totiž bude také muset z domu vystěhovat. „Žalovaní jsou povinni vyklidit dům, a to do jednoho měsíce od nabytí právní moci rozsudku. Jsou také povinni zaplatit výdaje spojené se soudním řízením,“ zněl verdikt soudu, který jistě potěšil zejména jeho matku Darinu, která o vystěhování usilovala.

Proti rozhodnutí se ale může Jan Rychtář ještě do patnácti dnů odvolat. Podle vyjádření jeho právničky je tato možnost stále ve hře. „Jestli tak učiníme, ještě uvidíme,“ uvedla pro Aha! advokátka, která svou obhajobu stavěla i na faktu, že Rychtářova partnerka čeká dítě. „Přítelkyně pana Jana Rychtáře je ve dvacátém týdnu rizikového těhotenství! Musí být v klidu,“ argumentovala během soudního líčení a doufala, že tak dosáhne alespoň odkladu.

Jenže její návrh, že by se mladý Rychtář vystěhoval až v květnu 2018, tedy po porodu i šestinedělí jeho přítelkyně, ale neprošel. Stejně tak soudce zamítl i možnost, že by muž nemusel platit soudní výlohy kvůli finančním problémům. Jedno z předchozích stání bylo totiž zrušeno kvůli tomu, že Jan byl v té době na dovolené v zahraničí. Z toho soudce usoudil, že jeho situace není natolik zoufalá.

VIDEO: Dva roky od sebevraždy Ivety Bartošové: Rychtář promluvil o jejích blízkých!

Video
Video se připravuje ...

Dva roky od sebevraždy Ivety Bartošové: Rychtář promluvil o jejích blízkých! Pavel Machan

 

Fotogalerie
47 fotografií