Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dagmar Havlová dala Fischerovi 100 tisíc. Přispěla mu na prezidentskou kampaň

Autor: Jakub Veinlich - 
5. prosince 2017
17:00

Prezidentský kandidát Pavel Fischer získal pro svůj transparentní účet štědrého dárce. Dagmar Havlová mu poslala 100 tisíc korun. Nejedná se ovšem o bývalou první dámu, jak zjistil Blesk.cz, ale o švagrovou někdejšího prezidenta Václava Havla. 

V minulosti Pavel Fischer pracoval v týmu prezidenta Václava Havla. Nejdříve měl na starosti tiskový odbor, později byl zástupcem tiskového mluvčího a od roku 1999 ředitelem Politického odboru s odpovědností za bezpečnost, zahraniční vztahy, vládní agendu a parlament.

Video  Diplomat Pavel Fischer: Kšefty s Čínou? Pandu v zoo nemůžeme vyměnit za vše ostatní.  - Jaroslav Šimáček, Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Teď se Fischer, bývalý diplomat, chce na Hrad opět vrátit jako prezident. Pár týdnů před volbami má na transparentním účtu běžný zůstatek v hodnotě 1 436 288 korun. Peníze na kampaň mu posílají, stejně jako dalším kandidátům vyjma Michala Horáčka, který si hradí kampaň ze svého, dobrovolní dárci. Mezi nejštědřejší podporovatele přitom patří Dagmar Havlová.

Transparetní účty všech kandidátů najdete zde

Která Dagmar Havlová to byla?

Rozšifrovat, která byla dárkyní, ale nebylo v první chvíli jednoduché. Jako první se nabízela bývalá první dáma Dagmar Havlová, dříve Veškrnová. Právě kvůli spolupráci Fischera s jejím manželem, bývalým prezidentem Václavem Havlem.

„Od nás tato platba není,“ řekl Blesk.cz asistent Dagmar Havlové těsně před konáním charitativního mikulášského bazaru, který pořádá Nadace Dagmar a Václava Havlových Vize 97 v centru Křižovatka.

Blesk.cz proto oslovil přímo prezidentského kandidáta Pavla Fischera, zda by mohl prověřit, kdo přesně mu dar poskytl. Zmíněný dar jsem obdržel od paní Dagmar Havlové, švagrové bývalého prezidenta Václava Havla a manželky Ivana Havla,“ uvedl Fischer následně pro Blesk.cz s tím, že s paní Havlovou v pondělí o daru mluvil.

Video  Dagmar Havlová odhalila ve Varech bustu manžela.  - WhatsApp
Video se připravuje ...

„Za její podporu jsem jí ze srdce poděkoval. Předem jsme o daru nemluvili, bylo to pro mne překvapení,“ dodal Fischer a doplnil, že se s Dagmar Havlovou příležitostně vídá. Naposledy to bylo na tradičním setkání, které se koná u příležitosti uctění památky 17. listopadu.

Dagmar nemluví s Dagmar

Dagmar Havlová je majitelkou celého pražského paláce Lucerna. O půlku, kterou původně vlastnil její švagr Václav Havel, se ale zhruba 15 let soudila. Spolu s bývalou první dámou byly obě ženy také spolumajitelkami Barrandovských teras. Když Havlova švagrová vyhrála spor o půlky Lucerny, prodala svou část teras své švagrové.

Bývalá paní prezidentová je ale nakonec prodala. A to jí nemůže švagrová dodnes zapomenout. „To byla hloupost. Terasy měly zůstat v rodině. Bylo mi to hrozně líto,“ okomentovala prodej Havlová letos v lednu v rozhovoru Týdeníku Echo.

Termín a systém prezidentských voleb 2018 najdete zde

Všechny kandidáty na prezidenta 2018 najdete zde

Výsledky prezidentských voleb 2018 budou zde

Průzkumy volebních preferencí najdete zde

Jak volit s voličským průkazem čtěte zde

Vše o volbách prezidenta ČR 2018 čtěte zde

Autorské komentáře k volbám prezidenta ČR čtete na Reflex.cz

Doporučujeme
ohrazenice ( 6. prosince 2017 11:12 )

To máte namysli ochlastu a lháře Havla? Tuberák Havel lhal jako když Rudé Právo tiskne. Proto také komunisté z ČSSD a ODS museli projevy Havla dát do trezoru aby mládež nepoznala jak lhal.

santikxauz ( 5. prosince 2017 21:07 )

Po Tololánkovi,Drahošovi a Horáčkovi další nevolitelný.

zvonekdozahrady ( 5. prosince 2017 20:04 )

 To je vidět že má Dagmarka na rozhazování, pro takovýho kašpara který nesahá Zemanovi po kotníky.

zkzkz ( 5. prosince 2017 18:37 )

Z nakradených to se rozdává

moiaza ( 5. prosince 2017 17:34 )

Veškronová?? Plesku, Plesku, Veškrnová!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa