Prožili spolu krásných 15 let v manželství, a i když si Dagmar Havlová na roli první dámy republiky zvykala velmi těžce a nerada na to vzpomíná, svému muži Václavu Havlovi stála po boku a byla jeho oporou do poslední chvíle jako správná manželka.

Zdravotní stav Václava Havla se každým rokem zhoršoval a jeho už z vězení a kouřením zničené plíce ho zradily 18. prosince 2011. Dagmar jeho smrt nesla velmi těžce a ani teď s ní není smířená. „Tady je Vaškova kancelář, všecko je vlastně tak, jak ji opustil, když odsud odcházel desátého prosince,“ přiznala Havlová v dokumentárním cyklu GEN – Galerie elity národa na České televizi.

„Já vlastně zachovávám jeho odkaz nebo ten střežím. Zachovávám jeho kancelář, přesně jak odešel, zachovávám i naši ložnici, i jeho pracovnu. Před domem stojí jeho auto. Tím si jakoby supluji pocit, že tady ještě je. Já jsem se s tím ještě příliš nevyrovnala a nesmířila. Já prostě s ním žiju dál,“ řekla s úsměvem Dagmar, která se na popud svého manžela vrátila po jeho smrti k herectví.

GEN s Dagmar Havlovou uvidíte v neděli na ČT1 od 20 hodin.

VIDEO: Dagmar Havlová odhalila ve Varech bustu manžela.

Video
Video se připravuje ...

Dagmar Havlová odhalila ve Varech bustu manžela. WhatsApp

Fotogalerie
53 fotografií